Folklor

DanceStar World Tour 2013: Tancurice osvojile prvo mjesto

Sanja Gašpert

Iz Udruge Gromišćina zemja sudjelovalo je trinaest plesačica starosne dobi od 7 do 13 godina. To su Nina Perušić, Dorotea Banko, Dora Rački, Matea Haramija, Rea Marčelja, Matea Linić, Lara Haramija, Vicenca Fućak, Mia Vuk, Tea Milardović, Nina Dujmić, Nastja Štimac i Ivona Čargonja.



ČAVLE Plesna skupina Tancurice, koja djeluje pri Udruzi Gromišćina zemja – Čavle, s plesom irskog stepa »Strings of Fire« osvojila je prvo mjesto u disciplini National/folcloric dance, kategorija Group, starosna dob djeca, na svjetskom natjecanju ESDU DanceStar World Tour 2013, koje je već tradicionalno održano u Poreču, od 15. do 19. svibnja.


S drugom koreografijom, »The Enchanted Forest« u disciplini Production number, kategorija Formation, starosna dob djeca, čavjanske su plesačice osvojile 4. mjesto, što je, smatraju u grupi, veliki uspjeh s obzirom na to da su u ovoj disciplini sudjelovale prvi put. 


Ove godine u Poreču je zabilježen rekordan broj natjecatelja – više od 4.000 plesača iz cijelog svijeta, koji su se natjecali u raznim disciplinama plesova – balet, jazz, mjuzikl, step, hip hop …




Iz Udruge Gromišćina zemja sudjelovalo je trinaest plesačica starosne dobi od 7 do 13 godina.


To su Nina Perušić, Dorotea Banko, Dora Rački, Matea Haramija, Rea Marčelja, Matea Linić, Lara Haramija, Vicenca Fućak, Mia Vuk, Tea Milardović, Nina Dujmić, Nastja Štimac i Ivona Čargonja.


Članovi PS Tancurice vježbaju pod nadzorom trenerica Terezije Dubrović i Doris Perčulije te stječu široku plesnu kulturu. Uče ritmiku i ples, osnove baleta, step tehniku, jazz dance i moderne plesne tehnike. 


   – Djevojčice su se odlično zabavile u slobodno vrijeme, stekle nova poznanstva i prisustvovale plesnim seminarima koje su vodili svjetski poznati edukatori plesa, a ujedno su i suci na Svjetskom prvenstvu. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da sudjelujemo na Svjetskom prvenstvu u plesu te osvojimo ove uspješne rezultate. Posebno se zahvaljujemo roditeljima koji su kao i obično upotpunili nastup naše djece i bili im velika potpora, ističu u Udruzi.