Budi pink

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Djeca na Korzu dijelila učeničke radove

Ingrid Šestan Kučić

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Ružičasti dan u školama obilježava se posljednje srijede u veljači, a osim škola akciji se pridružuju i učenički domovi. 



RIJEKA – Mnogobrojni učenici jučer su u riječkim školama odjenuli ružičaste majice te se na taj način priključili međunarodnom Danu ružičastih majica čiji je cilj podići svijest o važnosti prevencije međuvršnjačkog nasilja.


Ružičasti dan u školama obilježava se posljednje srijede u veljači, a osim škola akciji se pridružuju i učenički domovi. Tako je Učenički dom Podmurvice s Danom ružičastih majica odlučio jučer izaći iz okvira svoje ustanove te su se učenici uputili na Korzo gdje su u sklopu dvosatne akcije građanima dijelili učeničke radove s prigodnom porukom te su osmislili vlastiti »hešteg« budipink.


Kako bi ušli u virtualni svijet popularnog Instagrama učenici su se slikali s građanima u prigodnom Instagram okviru, a akciji na koru prethodile su i učeničke aktivnosti u samom Domu, jer tijekom jutra su se u Učeničkom domu Podmurvice izrađivale ružičaste slastice, pekle palačinke te je organizirana radionica »Eat pink«.