Predstavljamo liste

Četiri liste za Banderovo, šest za Belveder i sedam za MO Brajda – Dolac

Damir Cupać

Snimio:Silvano Ježina

Snimio:Silvano Ježina

Mjesni izbori, iako imaju najnižu izlaznost, važni su jer daju jasnu sliku preferencija birača, a u funkcionalnom smislu mjesni odbori su i razina vlasti najbliža građanima



RIJEKA Izbori za vijeća mjesnih odbora, kojih je u Rijeci 34, održat će se 2. prosinca 2018. godine. Iako je riječ o izborima s najnižom izlaznošću, oni su i te kako važni. Zbog toga što daju jasnu sliku političkih preferencija birača, i u funkcionalnom smislu su bitni jer je to razina vlasti koja je najbliža građanima. Zbog toga ćemo predstaviti sve kandidacijske liste i njihove nositelje, a dnevno ćemo objavljivati kandidate u po tri mjesna odbora.


Za vijeće Mjesnog odbora Banderovo pravovaljane su četiri liste, a bira se pet članova vijeća. Nositelj liste HDZ-a je Elvis Šutalo, Liste za Rijeku Darko Seršić, Mosta nezavisnih lista Marta Siladjev, dok je nositelj koalicijske liste SDP-HSU-HNS-PGS-Laburisti-IDS Nadja Poropat.


Za vijeće mjesnog odbora Belveder natječe se šest kandidacijskih lista. Listu Akcije mladih predvodi Lara Vrsalović, HDZ-a Kristijan Grunhut, koalicijsku listu Liste za Rijeku i Unije Kvarnera Giorgio Jagodnik, koalicije PGS-HNS-Laburisti-SDSS Zlatko Fumić, SDP-HSU Irena Vukosavljević te Živog zida Monika Jukić.




Birači u Mjesnom odboru Brajda-Dolac birat će između sedam prijavljenih kandidacijskih lista. Nositeljica liste Akcije mladih je Helena Pehovac Baričević, HDZ-a Igor Sušić, HSP-a Domagoj Čapko, koalicije IDS-HSS-Laburisti Željko Čop, koalicije Liste za Rijeku-DSS Danilo Đaković te koalicije SDP-HSU-PGS-HNS Gordana Šopić.