Nezavisni vijećnik

Burić: Grad Rijeka je generator nelikvidnosti, a Srednji blok se bori samo za svoje privilegije

Damir Cupać

Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić zaključio je da on nikada neće podržati proračun Vojka Obersnela, proračun u kojemu je akumulirana razlika između prihoda i rashoda od preko 250 milijuna kuna



RIJEKA Gradski vijećnik i predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić prozvao je gradske vijećnike Srednjega bloka da su na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća iznevjerili birače prihvaćanjem proračuna gradonačelnika Vojka Obersnela, a sve kako bi sačuvali privilegije.


– Vijećnici Srednjega bloka maltretirali su javnost i sve u Gradskoj vijećnici, a sve zbog straha od novih izbora i straha da će izgubiti stečene privilegije. Kada su podržali prijedlog proračuna, podržali su 98,5 posto onoga što je predložio Obersnel. Njihovi amandmani su bili izgovor da se loš prijedlog proračuna prihvati. Pitao bih vijećnike HNS-a kako je moguće da su podržali između ostalog i to što je Grad Rijeka 2010. godine prodao potraživanja od 75 milijuna kuna, a novac nije vraćen.


Vijećnici Liste za Rijeku i Mosta predstvaljaju se kao dušebrižnici za poduzetništvo. Zanima me kako to da predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji je prema mojim informacijama bio kandidat za gradskoga pročelnika i njegova kolegica iz Mosta Petra Mandić ne vide ništa sporno u činjenici da Grad Rijeka kasni s plaćanjem oko godinu dana i da su se dugovanja u godinu dana povećala. Kako to oni brinu o poduzetništvu kada su svojim glasom podržali takvu praksu, upozorio je Burić. On je prozvao i kolege iz Akcije mladih i Živog zida.




– Prihvaćanjem proračuna su prihvatili novo zaduženje od 185 milijuna kuna za projekte EPK. Tako su pristali na novo dužničko ropstvo. Takvo je postupanje sramotno posebno za Živi zid i Ivana Pernara. Nikoga nije briga tko će i kako vratiti taj novac, rekao je Burić.


Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić zaključio je da on nikada neće podržati proračun Vojka Obersnela, proračun u kojemu je akumulirana razlika između prihoda i rashoda od preko 250 milijuna kuna.


– Grad Rijeka je generator nelikvidnosti, a Srednji blok takvu politiku podržava. Očito je da se vijećnici te političke grupacije bore samo za svoje privilegije, a javni interes ih ne zanima. U našoj stranci vrijedi obrnuto načelo i mi nikada nećemo iznevjeriti građane i javni interes, zaključio je Burić.