Brucošima na riječkom Sveučilištu sljedeće godine na raspolaganju 3.578 mjesta



RIJEKA – Senat Sveučilišta u Rijeci održao je jučer elektroničku sjednicu na kojoj su usvojene upisne kvote za upis u prvu godinu preddiplomskih i integriranih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2020./2021. akademskoj godini.


 


Stipendije za izvrsnost


Odlukom Senata riječko će Sveučilište na predstojećim upisima raspolagati ukupnom upisnom kvotom od 3.578 mjesta, a najveći broj tih mjesta, njih 2.614, namijenjeno je redovnim studentima, dok je za izvanredne studente planirano 865 mjesta te za strance 99 mjesta. Riječ je o upisnoj kvoti koja je po broju mjesta za brucoše slična prošlogodišnjoj.




 


Članovi Senata usuglasili su se jučer i oko raspisivanja natječaja za upis u prvu godinu diplomskog sveučilišnog studija Odjela za biotehnologiju, a radi se o studiju Biotehnološka istraživanja znanosti o životu na engleskom jeziku. Riječ je o studiju koji kreće iduće akademske godine i koji će pohađati 12 studenata, a upisna mjesta namijenjena su kandidatima koji nisu hrvatski državljani.


 


Na jučerašnjoj sjednici donesena je i odluka o raspodijeli ukupno 1,5 milijuna kuna studentima riječkog sveučilišta. Najveći dio sredstava raspodijelit će se kroz sustav stipendiranja, a riječ je, kaže rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, o stipendijama za izvrsnost te stipendijama iz programa »Solidarnost« Fonda »Aleksnadar Abramov«.


 


– Kroz stipendije za izvrsnost stipendirat će se 100 studenata u ukupnom iznosu od 800 tisuća kuna, dok će se kroz program »Solidarnost« stipendirati još 22 studenata u ukupnom iznosu od 197 tisuća kuna. Pored odluke o dodjeli stipendija donesena je i odluka o dodjeli Rektorovih nagrada, riječ je o ukupno 12 nagrada, kao i odluka Studentskog zbora o financiranju studentskih programa. Studentski će zbor financirati ukupno 50 projekata s iznosom od 370 tisuća kuna, pojašnjava rektorica.


 


Senat je jučer dao suglasnost i na Statut Fakulteta dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci čija je v. d. dekana prof. dr.Sonja Pezelj-Ribarić potvrđena za novu članicu Senata. Pojašnjavajući kako je Statut preduvjet za osnivanje Fakultetskog vijeća te ustanove rektorica kaže da je Fakultet dentalne medicine već formalno osnovan te će se do kraja akademske godine provoditi pripremne radnje kao preduvijet za njegovo samostalno djelovanje od početka iduće akademske godine.


 


Logopedija


Senat je jučer imenovao i doc. dr. Zdravka Kolundžića voditeljem studija Logopedije. Ujedno je osnovano i stručno vijeće tog studija koji čine izv. prof. dr. Tamara Martinac Dorčić, izv. prof. dr. Nena Rončević i izv. prof. dr. Mihaela Matešić s Filozofskog fakulteta, doc. dr. Zdravko Kolundžić s riječkog sveučilišta, doc. dr. Sandra Bošković s Fakulteta zdravstvenih studija te dr. Maja Kelić i Valentina Martan sa Sveučilište u Rijeci, kao i studentski predstavnik.


 


Na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o dodjeli počasnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Tiboru Poganju, redovitom profesoru Pomorskog fakulteta u trajnom zvanju u mirovini.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.