Recikliranje ideja

Briščik: Ovo je već četvrti izborni ciklus u kojem Obersnel daje “čvrsto” obećanje koje će prekršiti

Asja Perović, dr. med.

Nezainteresiranost i nebriga bivše vlasti dovela je do toga da mladi napuštaju ovaj grad, a već odavno prekršena obećanja se samo recikliraju od izbora do izbora. Jasno je da Rijeka treba alternativu promašenoj i bezidejnoj politici, reagira kandidat Akcije mladih za gradonačelnika Rijeke Andrej Briščik na točku programa o Harteri gospodina Obernela



Ovo je već četvrti izborni ciklus u kojem Obersnel „čvrsto“ obećaje uređenje Hartere. Akcija mladih upravo je predlagala da se od Hartere napravi mjesto za kreativno izražavanje mladih. Centar nezavisne kulture, centar za nove medije, audio i video produkciju i centar za mlade. Ništa od toga posljednjih 12 godina nije bilo po volji gospodina Obersnela, a sad opet slušamo obećanja koja će unaprijed prekršiti.


Podsjećam sve Riječane na izjave Vojka Obersnela na dan 13.05.2005.: „Svakako nećemo zaboraviti centar za mlade nakon izbora i sredstva za uređenje Marganova definitvno ulaze u proračun za iduću godinu. Planiramo u idućih godinu dana ili nešto malo više cijelo područje Marganova dovesti u red da se to onda može dati na javni natječaj“.


No 12 godina kasnije Hartera je u još gorem stanju, ništa od velikih predizbornih obećanja nije ostvareno, a Hartera je danas veća ruševina nego 2005. godine.




Vojko Obersnel 2009. g. tvrdio je da će grad stajati iza festivala Hartera.


„Kad smo prije pet godina predstavili koncept Hartere, brojni su to doživjeli kao predizborni trik uoči ondašnjih lokalnih izbora. Nakon petogodišnje tradicije je jasno kako Hartera nije predizborni trik. Koncepcija Hartere je posve u duhu Rijeke, grada koji promišlja drukčije. Dok budem na gradonačelničkoj funkciji, Hartera će imati podršku Grada Rijeke.“ (Novi List 29.05.2009.)


Svi znamo kako je to završilo, zbog neodržavanje prostora Hartere na istom mjestu su zabranjene bilo kakve aktivnosti zbog toga što je ugrožena sigurnost posjetitelja.


Nezainteresiranost i nebriga bivše vlasti dovela je do toga da mladi napuštaju ovaj grad, a već odavno prekršena obećanja se samo recikliraju od izbora do izbora. Jasno je da Rijeka treba alternativu promašenoj i bezidejnoj politici, reagira kandidat Akcije mladih za gradonačelnika Rijeke Andrej Briščik na točku programa o Harteri gospodina Obernela.