Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. rujna 2019.
Prvih 50 godina

Bridge klub Rijeka slavi pola stoljeća postojanja: Svečano predstavljena monografija

Bridge klub Rijeka slavi pola stoljeća postojanja: Svečano predstavljena monografija
Bridge klub Rijeka slavi pola stoljeća postojanja: Svečano predstavljena monografija
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2019. u 21:12 2019-05-11T21:12:49+02:00

RIJEKA – Bridge klub Rijeka obilježio je  u RiHubu 50 godina postojanja i to svečanim predstavljanjem monografije »Prvih 50 godina«, nastale inicijativom potpredsjednice kluba Jasne Doričić, te naravno turnirom.

– S ponosom i sa sjetom sjećamo se 24. prosinca 1968. kada je grupa entuzijasta osnovala Bridge klub Rijeka. U proteklih 50 godina su mnogi dragi ljudi zauvijek otišli, ali su mnogi mladi omogućili da Klub živi i dalje. Osnovna komponenta djelatnosti kluba je sportsko takmičenje, no osim sportske komponente klub njeguje i društvenu, a kao dio ovoga grada baštini njegove vrijednosti – multinacionalnost, jednakost i ravnopravnost. Nikakve razlike nisu mogle zasjeniti osnovnu nit kluba: ljubav i privrženost ovoj fascinantnoj igri, kraljici svih igara koja se širi i zemljom i svijetom sve do sudjelovanja na Olimpijskim igrama, izdvojio je Svanimir Dupor, najdugovječniji tajnik kluba i jedan od njegovih osnivača.

Petar Gudac, također jedan od osnivača kluba emotivno je i kratko rekao da je pet desetljeća prošlo brzo, i poželio da igra – turnir što prije počne. Sadašnji predsjednik kluba Zoran Kvaja sumirao je da se u 50 godina puno toga događalo, da je bilo puno turnira i puno uspjeha, i da sve to bilježi monografija. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.