Raznovrsni programi

Advent u Viškovu donosi prosinac bogat svečanostima, evo što se sve događa

Portal Novilist.hr

Foto TZ Viškovo

Foto TZ Viškovo



VIŠKOVO Razdoblje došašća ili adventa ove će godine u Viškovu biti ispunjeno raznovrsnim programima i aktivnostima za čiju su pripremu zaslužne ustanove s područja ove općine. U organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo osmišljen je bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe: od božićnih koncerata, do sajma i humanitarne radionice.


Advent u Viškovu započeo je 6. prosinca ispred crkve sv. Mateja. Uz prigodan glazbeni nastup i sudjelovanje dječjih vrtića najmlađi su veselo dočekali Svetoga Nikolu, a potom je upaljena i božićna rasvjeta. 


Tradicionalno, u Viškovo poklone donosi i Djed Božićnjak, koji u sportsku dvoranu Osnovne škole „Sveti Matej“ stiže u utorak, 10. prosinca, a sljedećega će dana, u srijedu, 11. prosinca u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 17.00 sati učenici Osnovne škole „Sveti Matej“ održati božićno-novogodišnju priredbu „Blagdansko veselje“ . 




U nedjelju, 15. prosinca na trgu ispred crkve sv. Mateja od 9 do 13 sati vrijedni domaćini pozivaju Vas na Božićni sajam na kojem ćete pronaći raznolike domaće proizvode kao što su med, proizvode od meda i lavande, slastice, rakije, čajeve kao i ručno izrađene suvenire, keramičke proizvode, božićne ukrase i vijence.


Tjedan koji slijedi bit će bogat nastupima djece vrtićkoga uzrasta. U utorak, 17. prosinca, s početkom u 18.00 sati Dječji vrtić Viškovo, zajedno sa ženskom i muškom Klapom Kastav, organizira božićni koncert.


Sljedećega dana, u srijedu, 18. prosinca, u 19.00 sati Dječji vrtić „Zvončica“ Viškovo u svojoj božićnoj priredbi „Svjetlost Božića“ traži odgovor na pitanje jesu li za Božić bitni samo darovi ili je potrebno ipak nešto više, a u četvrtak, 19. prosinca, s početkom u 18.00 sati božićnu priredbu održat će Dječji vrtić „Loptica“. Priredba „Božićni darovi“ održat će se u petak, 20. prosinca, s početkom u 18.00 sati u organizaciji Dječjeg vrtića „Maza“. Sve vrtićke priredbe odvijaju se u Domu hrvatskih branitelja.



Humanitarna božićna radionica izrade božićnih ukrasa namijenjena djeci i roditeljima, ali i svim mještanima i mještankama, odvijat će se u subotu, 21. prosinca, u 17.00 sati u Domu kulture Marinići. Radionicu organizira Udruga Halubajke Viškovo, a prikupljeni dobrovoljni prilozi namijenjeni su Udruzi „Dira Rijeka“ koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju i potiče harmonični razvoj djece i mladih. 


Limena glazba Marinići organizira božićno-novogodišnji koncert u Domu hrvatskih branitelja u nedjelju, 22. prosinca, s početkom u 20.00 sati. Ovaj tradicionalni nastup Limene glazbe kruna je godišnjeg rada, koji vjernoj i brojnoj publici udruga predstavlja ovim svečanim koncertom. 


Na Badnjak, 24. prosinca, ispred crkve sv. Mateja organizira se tradicionalno blagdansko druženje uz prigodnu marendu i glazbeni nastup tria IN BETWEEN. Druženje započinje u 10.00 sati. 


U 6.30 toga dana će se u crkvi sv. Mateja održati misa zornica, a u 20.30 sati Dječji zbor Nebeske iskrice organizira uvod u slavlje polnoćke koja će se za djecu održati u 21.00 sat. U 24.00 sata u crkvi sv. Mateja upriličit će se svečano slavlje mise polnoćke. 


U crkvi sv. Mateja na Božić će se mise održavati u 08.00, 10.00, 11.30 i 18.00 sati, a 26. prosinca u 08.00, 10.00 i 18.00 sati. 


Općina Viškovo i Turistička zajednica Općine Viškovo pozivaju Vas u ovo predblagdansko vrijeme u Viškovo, a svim svojim mještanima žele sretan Božić te uspješnu i sretnu 2020. godinu!