Gradska vijećnica

AKCIJA ZA 5 Učenici učili o medijskoj pismenosti

Ljiljana Hlača

U projektu sudjelovalo sedamdesetak srednjoškolaca / Snimio Ivica TOMIĆ

U projektu sudjelovalo sedamdesetak srednjoškolaca / Snimio Ivica TOMIĆ

Najbolji projekt po toj temi bit će realiziran u roku od mjesec dana, zahvaljujući potpori od 5.000 kuna, koje je osigurao Grad Rijeka



RIJEKA Sedamdesetak riječkih srednjoškolaca iz dvanaest srednjih škola danas je zaposjelo Gradsku upravu na jedan dan kako bi tijekom »Akcije za 5!«, podijeljeni u grupe, razvijali projektne prijedloge na temu Medijska pismenost.


Naime, Udruga Delta i Grad Rijeka već 13. put organiziraju ovu akciju, čiji je cilj pružiti mogućnost mladima da razviju sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u zajednici, ali vještine kao što je pisanje projekta, poštovanje rokova, rad u timu i slično.


U razvijanju svojih prijedloga srednjoškolci su imali podršku službenika riječke gradske uprave, a razrađene projekte potom su u Gradskoj vijećnici prezentirali pred svim uključenim srednjoškolcima.


Akcija za 5, srednjoškolci, snimio Ivica TOMIĆ


Akcija za 5, srednjoškolci, snimio Ivica TOMIĆ





Najbolji projekt po toj temi bit će realiziran u roku od mjesec dana, zahvaljujući potpori od 5.000 kuna, koje je osigurao Grad Rijeka.


Srednjoškolce je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović koji je tom prilikom rekao da je ovogodišnja tema jako dobra jer se velika većina mladih formira putem medijskih mreža, no tu treba biti oprezan jer treba znati prepoznati dobru informaciju.


– Vaše sudjelovanje u ovom programu govori da želite participirati i stvarati bolje društvo, kao što su neki od bivših učenika koji su prije 13 godina sudjelovali u Akciji za 5, danas aktivni građani našeg grada, pa se tako nadam da ćete se uključiti i u naš veliki projekt Europske prijestolnice kulture, koji ima mnoštvo programa u koje se građani mogu uključiti – rekao je Filipović.