Opsadno stanje

AKCIJA NA MLAKI Rijeci prijetio toksični oblak, trebalo se pobrinuti za 20-tak žrtava

Damir Cupać

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Na sreću, to je bio scenarij za vježbu "Tehničko-tehnološke nesreće '19" koja je održana u bivšim pogonima INA-e na Mlaki, a još je veća sreća bila vidjeti da su sve postrojbe uključene u Stožer civilne zaštite i te kako bile dobro organizirane



RIJEKA  Dok je Rijeka mirno spavala, Županijski centar 112 bio je pod opsadnim stanjem jer se dogodio tehničko-tehnološki akcident u pogonima Ina Maziva Rijeka.


 Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



Županijski stožer civilne zaštite morao je promptno organizirati sve profesionalne i civilne snage kako bi se spriječile pogubne posljedice za cijeli grad, ali i na moru budući da je Rijeci prijetio toksični oblak, a došlo je i do zagađenja mora.





Akcident je bio velik i trebalo se pobrinuti i za žrtve na terenu, a bilo ih je 20-ak. I sve je to trebalo odraditi na način da se spriječi panika koja je prijetila još većim žrtvama.


Na sreću, to je bio scenarij za vježbu “Tehničko-tehnološke nesreće ’19” koja je održana u bivšim pogonima INA-e na Mlaki, a još je veća sreća bila vidjeti da su sve postrojbe uključene u Stožer civilne zaštite i te kako bile dobro organizirane.



Na vježbi je sudjelovalo oko 200 ljudi, odnosno timovi iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, specijalističkih postrojbi civilne zaštite Primorsko-goranske županije (tim za spašavanje iz ruševina (USAR), tim za logistiku, ljudi iz Županijskog operativnog centra za zaštitu mora Primorsko-goranske županije, Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u nedjelju!