Snimio Roni BRMALJ
Pobjednički tim činili su Marijo Šivolija, Aramis Naglić i Samir Barać Drugi su bili »Nevera s Kvarnera« dok je treće mjesto osvojila ekipa HAD2O. Tako je odlučio chef Matej Janković
Najbolji brudet je onaj koji su pripremili… Ali kako to odlučiti kad su svi natjecatelji, 15 ekipa s po tri člana, dali sve od sebe kako bi baš njihov brudet bio najbolji?! Bio je to jedan od zaključaka iskusnog nepca jednog od najuglednijih hrvatskih kuharskih chefova mlađe generacije Mateja Jankovića dok je kušao sve morske delicije pripremljene na plaži ispred Morskog prasca. Ipak ma koliko bilo teško, od dobrih bilo je i boljih pa i – najbolji.
Janković se na kraju odlučio za brudet koji su pripremili »Riječki olimpijci« u sastavu Marijo Šivolija, Aramis Naglić i Samir Barać. Drugi su bili »Nevera s Kvarnera« dok je treće mjesto osvojila ekipa HAD2O.
Radost pomaganja
I ma koliko neki tim bio bolji od drugih, posjetitelji su, a okupilo ih se nekoliko stotina, velikom brzinom razgrabili baš sve brudete. Što je uostalom i najvažnije jer je prihod od nekoliko stotina prodanih porcija čija je cijena bila po 15 kuna prikupljan u humanitarne svrhe. Inače, atmosfera je bila i više nego poticajna, a vrlo je zamimljivo bilo vidjeti koliko je »tajnih začina« stiglo sa svakom ekipom. Dobar duh, veselo ozračje i radost pomaganja.
Konkretno, udruga »Koga briga« je ovogodišnju zaradu od humanitarnih aktivnosti namijenila riječkom Centru za kulturu dijaloga te Udruzi za promicanje kvalitete obitelji »Šarolija« koje unutar programa »Moje mjesto pod suncem« skrbe o 42 djece čije obitelji žive u izrazito teškoj materijalnoj situaciji. Natjecanje u kuhanju brudeta održano na plaži ispred poznatog beach bara »Morski prasac«, bilo je i uvod u tradicionalni, ove godine četvrti po redu, humanitarni plivački polumaraton za sportaše i rekreativce koji će se na trasi između Bivija i Kantride održati iduće subote, 1. rujna.
Brojni sponzori
Natjecanje u kuhanju brudeta okupilo je ljude iz raznih sfera političkog, sportskog, umjetničkog, medijskog – naprosto društvenog života, a sve zajedno je uklopljeno u projekt Kantrida FKK 2020. koji je osmislio Damir Čargonja Čarli. S druge strane, za brojne porcije palente zaslužna su samo dva kuhara – Dalibor Klić i Roni Brmalj, inače znani majstori u pripravljanju ove grobničke delicije što su velikom brzinom prepoznali i posjetitelji.
Naravno i svi oni iznimno brojni »vjernici« koji nikad ne propuštaju događanja na Morskom prascu. Ipak najveći aplauz dobio je, a tko drugi nego trener HNK »Rijeke« Matjaž Kek.