Odlična atmosfera

Veliko finale na Precrikvi: Dajana Jurčić nova Ružica Vinodola, natjecateljice iz BiH proglašene pratiljama

Nataša Car

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



NOVI VINODOLSKI Nakon velikog finala u subotu navečer Dajana Jurčić proglašena je ovogodišnjom Ružicom Vinodola, dok su dvije natjecateljice iz Bosne i Hercegovine Erna Huremović i Marija Jurić obje proglašene pratiljama. Proglašenju je prethodio posljednji krug natjecanja u kojem su djevojke odmjerile snage u čepljenju, etiketiranju i pražnjenju boce vina, a glasni navijači su morali pokazati svoje talente u sportskim disciplinama.


U subotu se posljednji krug natjecanja za titulu Ružice Vinodola 2018. kao i u petak održao na Precrikvi u Novom Vinodolskom. Nakon dolaska kandidatkinja i njihovih pratnji uz zvukove sopilaša KUD-a Ilija Dorčić Novi Vinodolski, igre su mogle početi. U svim disciplinama mjerila se brzina. Djevojke su za prvu igru morale preliti 0,75 l rosea Ružica Vinodola u butelju na način da vino iz boce prvo ulijevaju u tri posude, a zatim u butelju koju su za kraj morale začepiti plutenim čepom. Druga igra zahtijevala je od natjecateljica da etiketiraju četiri boce, a za posljednju su igru morale otčepiti bocu i uliti vino u 4 čaše od 2 dl. Na finalnom natjecanju se tradicionalno organizira i bonus igra – ispijanje natočenog vina. Taj dio natjecanja je revijalan te sve Ružice dobiju maksimalnih 12 bodova.


Atmosfera je na Precrikvi bila odlična za što su najviše bili zaslužni vatreni navijači u publici. Najviše su se istaknuli oni Marte Filipović iz Novog Vinodolskog i Silvije Babić sa Škrljeva. Pošto je bilo nemoguće odrediti tko je glasniji, voditeljica Sanda Radiković pozvala ih je na pozornicu te su žene odmjerile snage u čučnjevima, a muškarci u sklekovima. Međutim ni to nije pomoglo pa je glavni sudac Sanjin Krišković odlučio da obje ekipe budu nagrađene bocom vina. Dobroj atmosferi u subotu doprinijeli su i Bribirski tamburaši koji su cijelu večer veselom glazbom zabavljali prisutne.





Nakon natjecanja bilo je vrijeme za proglašenje pobjednice, pratilja i najsimpatičnijih Ružica. Dajanu Jurčić nakon petka više nitko nije uspio srušiti s trona te joj na pozornici na Frankopanskom trgu prošlogodišnja Ružica Vinodola Iva Deranja predala krunu. Pobjedu je tako odnijela ”domaća” djevojka jer iako ona živi u Kraljevici, Dajanin je otac iz Drivenika. Iako je već u petak preuzela vodstvo priznala je da nije očekivala pobjedu. Na krstarenje za dvoje koje joj je osigurala Katarina-line iz Opatije vodi svoju bolju polovicu koja joj je sve dane bila ogromna podrška.


Prva pratilja Erna Huremović bila je presretna rezultatom, ali još više novim iskustvom, a najviše je se dojmila berba grožđa. Drugoj pratilji Mariji Jurić također su gotovo sve igre bile novo iskustvo. ”Jedini poznati teren je bio mljevenje kave, to je bosansko”, kroz smijeh je rekla Marija. Najsimpatičnija Ružica po izboru samih natjecateljica bila je Marta Filipović, po izboru sudaca Silvija Babić, a po izboru žirija Edona Hoxha.


Nijedna djevojka nije otišla praznih ruku, sve su dobile zahvalnice, cvijeće i vino. Pobjednica je osim sedmodnevnog krstarenja Jadranom osvojila i beauty tretman u salonu Joy, a prva pratilja dobila je epilator, a druga toster. Najsimpatičnije Ružice osvojile su kuhalo za vodu, peglu i fen. Nakon dodijele nagrada publika je nastavila feštu uz glazbu sastava Gazde.