Fešta na Precrikvi

Veliko finale: Riječanki Tei Frlan pripala titula Ružice Vinodola

Nataša Car

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



NOVI VINODOLSKI  Nakon zbrajanja bodova Tea Frlan osvojila je titulu Ružice Vinodola. Time je osvojila sedmodnevno krstarenje Jadranom za dvije osobe. Prva i druga pratilja također su osvojile nagrade, a ni ostale kandidatkinje nisu ostale praznih ruku.


U subotu navečer održana je posljednja večer Ružice Vinodola koja je počela na Precrikvi gdje su u 21 sat krenule igre. Za prvu igru svaka je natjecateljica morala iz otvorene boce prelijevati vino u tri posude na način da prvo napuni najveću posudu, zatim srednju i zadnju najmanju posudu. Vinom iz najmanje posude je potom morala napuniti praznu bocu te je začepiti plutenim čepom. Cure su morale raditi što brže, no u isto vrijeme morale su biti oprezne jer bi previše prolijevanja rezultiralo nedovoljno napunjenom bocom, za što su se dijelili kazneni bodovi. Nakon čepljenja uslijedilo je etiketiranje. Natjecateljice su morale što brže, ali i što pravilnije zalijepiti etikete na četiri boce, a svaka nepravilnost se kažnjavala. Posljednja igra bila je upravo suprotna prvoj jer su cure za zadnji zadatak morale otčepiti bocu i vino preliti u četiri čaše. Ovaj je zadatak, kao i prvi, morao biti izvršen brzo, ali bez prolijevanja.


Nakon svih zabavnih igara, Ružice i publika preselili su se na trg na kojem je goste već zabavljala grupa Trend. Svi su željno iščekivali objavu rezultata. Nakon druge večeri cure koje su bile zauzele prvo i drugo mjesto dijelilo je samo pola boda razlike. Podsjetimo, Tea Frlan je bila pobjednica prve večeri, no nakon druge je večeri s 54,5 boda zauzela drugo mjesto, dok je Antonija Butković s 55 bodova bila prva. Nakon završnih igara Tea je ipak odnijela pobjedu. Zadovoljna je pobjedom, ali i cjelokupnim iskustvom koje je opisala kao predivno. Na sedmodnevno krstarenje Jadranom koje joj je poklonila Turistička agencija Katarina Line povest će svoju sestru koja je Tei u šali poručila da se ne vraća bez nagrade. »Ona je ipak moja bolja polovica«, rekla je Tea za svoju sestru. 




Antonija Butković proglašena je prvom pratiljom i time je osvojila mikser s posudom, a druga pratilja bila je Ana Svetić koja je osvojila pekač vafla. Pratilje su potvrdile da je iskustvo uistinu bilo predivno i nezaboravno. Ana je istaknula da se prijavila jer je htjela iskusiti dio stare tradicije, no nije očekivala ovako dobar rezultat. Proglašene su i najsimpa Ružice. Prva, prema izboru samih natjecateljica, bila je Darija Čop koja je osvojila cjedilo za agrume. Prema mišljenju sudaca Giovanna Coombes bila je najsimpatičnija Ružica te je ona osvojila uvijač za kosu. Tamara Komadina osvojila je ovu  titulu prema izboru stručnog žirija te je dobila kuhalo za vodu. I ostale su natjecateljice dobile zahvalnice, cvijeće te poklon-paket s vinom Ružica Vinodola.


Nakon proglašenja pobjednice, veselje se nastavilo uz grupu Trend. Ružice, ali i njihovi navijači plesali su i pjevali do dugo u noć. Manifestacija je bila uspješna te su organizatori, Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog, Turistička zajednica Vinodolske općine te Pavlomir d.o.o, svima zahvalili.


Malo natjecanje publike


Sve igre napeto je pratila velika publika, a tijekom natjecanja mogla su se čuti razna imena kandidatkinja koje su uzvikivali njihovi navijači. U pauzama je atmosferu na razini držala grupa Yamas, a tijekom jedne stanke voditelji su odlučili uključiti publiku u malo natjecanje. Prva dobrovoljka bila je Danijela, sestra natjecateljice Tee Frlan. Na pozornici joj se pridružio Kruno iz Svetog Ivana Zeline. Zadatak nije bio pretežak, natjecatelji su morali što brže popiti čašu vina. Razlika u brzini ispijanja je bila minimalna te su oboje dobili bocu vina kao nagradu.