Uređenje

Velika investicija: Obnovljeni hoteli Lišanj u Novom vrata otvara u lipnju

Anto Ravlić

Poslovat će pod markicom Best family hotel, nuditi visoke četiri zvjezdice, s dodatnim sadržajima poput animacije, igraonice za djecu, vanjskog i unutarnjeg bazena, wellnessa, restorana... U hotelu planiraju cjelogodišnje poslovanje. U prvom planu su tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske



Da će nakon uspješne turističke i investicijske 2017. godine i 2018. godina biti uspješna za Novi Vinodolski, najavljuje otvaranje prvog hotela s četiri zvjezdice ozbiljnijeg kapaciteta u samom Novom Vinodolskom. Po završetku blagdanskog slavlja, radnici i građevinska mehanizacija navalit će na hotel Lišanj. Sve što je trebalo razbiti od starog zdanja, razbijeno je lani, a ove godine se kreće sa uređenjem hotela.


Radovi bi trebali završiti do Praznika rada 1. svibnja. Prvi turisti uselit će mjesec dana kasnije, najavljuje direktorica hotela Iva Radaković. Stari hotel dao je svoje. Zahtjevi suvremenog turista nadmašuju standard koji je nudio hotel smješten ponad glavne plaže u Novom Vinodolskom. Ne samo da će hotel skočiti s dvije na četiri zvjezdice već će ponuditi sadržaje bez kojih danas nema ozbiljnog izlaska na tržište.



Novi i stari dio hotela ponudit će gostima 168 soba, sljedeće godine na redu je i obnova depandanse sa 54 sobe. Dotad će u depadansama boraviti građevinari i sezonci.





– Prilagođavamo hotel trendovima, ističe direktorica Radaković.


Hotel Lišanj našao je partnera u globalnoj turističkoj agenciji TUI. Poslovat će pod markicom Best family hotel, nuditi visoke četiri zvjezdice, s dodatnim sadržajima poput animacije, igraonice za djecu, vanjskog i unutarnjeg bazena, wellnessa, restorana… U hotelu planiraju cjelogodišnje poslovanje. U prvom planu su tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske. Jasno je da hotel »puca« na najljepšu i najveću plažu pod njegovim prozorima. Pokrenuta je procedura za dobivanje koncesije za plažu ispred hotela.


Otvaranje hotela znači i otvaranje 20 do 30 stalnih radnih mjesta. U sezoni će hotel treba 120 zaposlenih. Svakako je to podatak za zadovoljstvo u Novom Vinodolskom. No, treba naći zaposlenike. Pokazalo se posljednjih godina da se ne radi o jednostavnom zadatku. Zato nema vremena za čekanje.


– U fazi smo razgovora s radnicima, cilj je da zaposlimo ljude iz ovog kraja, najavljuje direktorica Radaković i podvlači bitnost suradnje s Gradom Novim Vinodolskim.


– Zahvaljujem na podršci, od prve su u Gradu prepoznali projekt, jasno je da smo zajedničkim snagama bliži zajedničkom cilju, ističe direktorica Iva Radaković.


Gradonačelnik Novog Velimir Piškulić obišao je gradilište i naglasio zadovoljstvo investicijom.


– Uvijek sam naglašavao da Novom trebaju hoteli koji su nositelj turizma u destinaciji i sve nas u Novom vesele investicije i nova radna mjesta, poručio je gradonačelnik Piškulić.