Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Best family hotel

foto U četverozvjezdani hotel Lišanj stigli prvi gosti. U obnovu je investirano preko 10 milijuna eura

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 13. kolovoz 2018. u 15:27 2018-08-13T15:27:00+02:00

Lišanj je u proteklim mjesecima prošao potpunu rekonstrukciju, a u njega je investirano oko 10 milijuna eura. Gostima se nudi 168 soba na razini četiri zvjezdice, te vanjski i unutarnji bazen, restoran, konferencijska dvorana s 400 mjesta, igraonica za djecu, vanjsko igralište, a uskoro se otvara i wellness centar koji će hotelu omogućiti sadržaje uz koje može poslovati cijele godine

NOVI VINODOLSKI Na samom vrhuncu turističke sezone ovih je dana započeo s radom prvi hotel s četiri zvjezdice u Novom Vinodolskom – hotel Lišanj. Iako je trebao biti otvoren početkom ljeta, kašnjenje građevinskih radova prolongiralo je otvaranje ovog hotelskog objekta za kolovoz, no unatoč tome jučer je Lišanj bio gotovo pun, a ako se po početku godina poznaje, vlasnici ne moraju strahovati za budućnost hotela usmjerenog obiteljima s djecom.

Hotel Lišanj našao je partnera u svjetski poznatom touroperatoru TUI-u, pa će poslovati pod njihovim brendom Best family hotel.

A da je sve podređeno najmlađima, vidi se već na samom ulazu na recepciju gdje je smještena velika mreža s lopticama, pa dok se »veliki« prijavljuju, maleni već uskaču u čudesan svijet igre koji se nudi u svakom kutku ovog objekta. Lišanj je u proteklim mjesecima prošao potpunu rekonstrukciju, a u njega je investirano oko 10 milijuna eura.

UP1208ED17
Otvoren hotel Lišanj / Foto Sergej Drechsler

Nova dimenzija

Gostima se nudi 168 soba na razini četiri zvjezdice, te vanjski i unutarnji bazen, restoran, konferencijska dvorana s 400 mjesta, igraonica za djecu, vanjsko igralište, a uskoro se otvara i wellness centar koji će hotelu omogućiti sadržaje uz koje može poslovati cijelu godinu.

UP1208ED1

Direktoricu Ivu Radaković jučer smo našli u radnoj atmosferi, kakva i priliči prvim danima rada. Stizala je velika grupa i sve je trebalo biti »tip top«, a osim organiziranih dolazaka, kaže, veseli ih što su u proteklih nekoliko dana mnogi turisti jednostavno ušli jer im se svidio hotel.

– Nadam se da smo pogodili s ponudom koju imamo. Obitelji s djecom su nam ciljana skupina, a želja nam je da izvan ljetne sezone privučemo domaće vikend-goste s našom wellness ponudom. Novi Vinodolski će s našim objektom dobiti sasvim novu dimenziju jer je gradu nedostajao objekt visoke kategorije. Sada su tu dvije marine i Lišanj, a to je posve druga turistička priča, stoga moram zahvaliti i Gradu Novom Vinodolskom i Primorsko-goranskoj županiji na svesrdnoj pomoći i podršci koju su dali našoj investiciji.

Nadam se da će cijela destinacija, zahvaljujući hotelu s četiri zvjezdice, živnuti i izvan ovih ljetnih mjeseci, što nam je velika želja. Ovaj tip hotela usmjeren obiteljima s djecom je novost na ovom dijelu obale, stoga se nadam da ćemo pridonijeti turističkoj slici grada i cijelog Kvarnera – ističe direktorica Radaković.

UP1208ED4

Investicija u hotel Lišanj nastavit će se rekonstrukcijom depandanse koja je u planu, kao i uređenjem plaže ispod hotela za koju žele dobiti koncesiju.

Veliki planovi

– Već smo sada investirali u uređenje bazena na plaži i novi pijesak i šljunak kako bismo barem malo popravili stanje, no pravi pomaci bit će mogući tek s dobivanjem koncesije. Želja nam je plažu također ponudom podići na kategoriju našeg hotela – kaže Iva Radaković.

U hotelu Lišanj trenutno radi 85 zaposlenih, no potrebe su i veće, pa se nadaju da će uskoro popuniti slobodna radna mjesta s obzirom da hotel planira cjelogodišnje poslovanje. S obzirom na ugovor koji imaju s agencijom TUI, okrenuti su tržištima Njemačke, Austrije, Švicarske i Poljske, no već sada idu u pripremu iduće sezone, a puno očekuju i od gostiju iz Hrvatske.

UP1208ED16

– Novi Vinodolski je blizu Zagrepčanima, pa ćemo se tom tržištu okrenuti u mjesecima izvan glavne sezone. Jedini smo obiteljski hotel na ovom području, stoga se nadam uspješnoj prvoj godini u koju smo, zbog kašnjenja radova, ušli svjesni rizika, ali smo već u prvim danima odlično popunjeni, a prvi gosti su zadovoljni, što nam je najvažnije – zaključuje Iva Radaković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.