Sporazum

Radovi na boćalištu Gornji Kraj – Ladvić mogu početi

Nataša Car

Za dvije godine Boćarski klub Gornji Kraj – Ladvić tako će imati suhi teren za treninge, Mjesni odbor Crikvenica – Istok nove prostorije, a mještani će dobiti dugoočekivanu trgovinu



CRIKVENICA Jučer je gradonačelnik grada Crikvenice Damir Rukavina s izvođačem radova G.P.P. Mikić potpisao Ugovor o javnim radovima za izgradnju objekta boćališta Gornji Kraj – Ladvić. Za dvije godine Boćarski klub Gornji Kraj – Ladvić tako će imati suhi teren za treninge, Mjesni odbor Crikvenica – Istok novi prostor, a mještani će dobiti dugoočekivanu trgovinu.


U četvrtak u 10 sati sve je postalo službeno te radovi na javno-sportskoj građevini »Boćalište Gornji Kraj – Ladvić« mogu početi. Potpisan je Ugovor o javnim radovima s izvođačem G.P.P. Mikić te bi radovi na projektu teškom 17,5 milijuna kuna s PDV-om trebali započeti unutar nekoliko tjedana, a sve bi trebalo biti završeno unutar dvije godine.


Dugačke pripreme


Gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je da ga neizmjerno veseli realizacija projekta jer su pripreme trajale jako dugo, ponajviše zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji su otežali cijelu stvar. Dodao je da im je u rješavanju tog problema puno pomogao Mjesni odbor Crikvenica – Istok te se zahvalio njima, ali i svim mještanima Gornjeg Kraja na njihovom strpljenju. To strpljenje se isplatilo jer se napokon kreće s izgradnjom objekta i uređenjem okoliša oko njega. Gradonačelnik je zaključio da je ovaj projekt još jedna potvrda da je Crikvenica grad sporta i zdravlja.




Na površini od otprilike 1.400 kvadratnih metara izgradit će se objekt koji će se sastojati od suterena, prizemlja i prvog kata, a osim boćališta sadržavat će trgovinu, kafić i prostor za Mjesni odbor – Istok. U suterenu će biti glavni prostor sportske dvorane s četiri staze za boćanje i tribinama za 88 sjedećih mjesta. Dvorana će imati i garderobe te sanitarije za sportaše, kao i zasebne sanitarije za goste, a važno je istaknuti da će dvorana biti prilagođena i osobama smanjene pokretljivosti. U prizemlju će se nalaziti kafić, galerija te prostor boćarskog kluba, a prostor Mjesnog odbora i trgovina bit će smješteni na prvom katu.


Lakša organizacija


Izgradnja objekta važna je iz nekoliko razloga. Zatvoreni prostor puno će značiti Boćarskom klubu Gornji Kraj – Ladvić čiji treninzi, kao i organizacija turnira, više neće ovisiti o vremenskim uvjetima. Turnir održan povodom blagdana Male Gospe bio je prekinut zbog jake kiše koja je pala tijekom dana. Iako su ga uspjeli završiti isti dan, kiša im je nepotrebno oduzela vrijeme. Osim tog kluba, prostor će moći koristiti i drugi boćarski klubovi s ovog područja. Predsjednik Boćarskog kluba Gornji Kraj – Ladvić Ratko Đeneš rekao je da se osim zatvorenom boćalištu, kao predsjednik Mjesnog odbora Crikvenica – Istok, raduje i novom prostoru mjesnog odbora. Smatra i da će izgradnja ovakvog objekta pridonijeti i porastu cijena nekretnina u Ladviću.


Stanovnici željno iščekuju i trgovinu koja je potrebna u tom dijelu grada jer su im sada sve trgovine dosta daleko. Mnogima tako osim boćališta puno znače upravo popratni sadržaji.