Gradsko vijeće Crikvenice

Prvi sat parkiranja šest, a svaki sljedeći osam kuna

Biljana Savić

Veselko Mutavgjić i Damir Rukavina dolaze na sjednicu Gradskog vijeća / Foto: M. GRACIN

Veselko Mutavgjić i Damir Rukavina dolaze na sjednicu Gradskog vijeća / Foto: M. GRACIN

Parking je poskupio jednu kunu po satu, s obrazloženjem da se parkirališta moraju održavati 



CRIKVENICA » Parkiranje u Crikvenici je poskupjelo i ta je tematika zauzela veći dio aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Crikvenice. 


   – Sad je prvi sat parkiranja 6 kuna, a svaki sljedeći 8, do prije nekoliko dana je prvi sat bio 5, a svaki sljedeći 7 kuna. To je previše i za zaposlene i za umirovljenike, a pogotovo za ljude koji žive na obali – pobunila se HSS-ova vijećnica Marina Baričević. Zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić kazao je da nijedno povećanje cijena nije popularno, pa tako ni parkiranja, makar i za jednu kunu. 



Presedan u posljednje dvije godine na crikveničkom Gradskom vijeću bio je kad je gradonačelnik Damir Rukavina sukladno dnevnom redu predložio odluku o prihvaćanju projekta e-županija, a jedini protiv bili su članovi vladajuće koalicije – vijećnik HDZ-a Josip Friš i Mato Gavran (HSP).





   – Moramo povećati cijenu kako bismo parkirališta održavali i osiguravali nova parkirna mjesta. Pogledajte da su sva parkirališta koja nisu na frekventnim mjestima uvijek prazna, iako su cijene niže. Znači da ljudi ipak izaberu skuplju varijantu, a da im je preskupo, parkirali bi malo dalje; ako netko želi parkirati gdje mu je komotno, mora i platiti – kazao je Mutavgjić. Njegovim odgovorom nije bio zadovoljan Željko Skrbin (HNS) koji je konstatirao da parkiranje u Crikvenici nije kvalitetno riješeno i točka. Tema je bila i tunera u Selcu. 


   – Je li gradonačelnik ili predsjednik vijeća bio pozvan na otvaranje tunere? I zašto ona već mjesec dana ne svijetli? Ki joj je ugasio svjetlo – pitao je hadezeov vijećnik Paulo Krmpotić. 


   – Koliko znam, nitko od nas nije pozvan na otvaranje, a zašto je škuro, to ne znam – odgovorio je Mutavgjić. Tako je pitanje tunere i njenog mraka ostalo po strani, bez ikakvog dojma da će ikome pasti na pamet da ga riješi. Dino Manestar (SDP) postavio je pitanje direktorici Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijani Biondić što je s nagradama za najljepšu okućnicu, natječaj je proveden prije dvije godine, pobjednici su proglašeni i obaviješteni da će dobiti nagradu, no i dan danas nagrada nema, na što je Biondić odgovorila da će se očitovati pisanim putem.  

  Na pitanje vijećnika nezavisne liste Kuzmana Dokoze o plaži Lanterna koja, kako je rekao, ne sliči na plažu i već dvije godine je izvan funkcije, Mutavgjić je odgovorio da što se te plaže tiče, neka svi oni idu galamiti u Županiju, a ne Vijeću, jer Vijeće čini sve što može i da je potez na Županiji, ali da se nada da će pitanje koncesionara biti riješeno do polovice lipnja.