Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. veljače 2019.
Vinodoslko-goranska prometnica

Počela rekonstrukcija ceste Lukovo - Lič

Foto Anto RAVLIĆ
Foto Anto RAVLIĆ
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2011. u 9:29 2011-09-26T09:29:30+02:00

Mehanizacija je sada na 2,6 kilometara dugoj dionici između Liča i Lukova, a u sljedeće tri godine plan je obnoviti kompletnu prometnicu Lukovo-Fužine dugu deset kilometara

LUKOVO Započela je rekonstrukcija ceste Lukovo – Fužine. Građevinska mehanizacija je zahvatila dionicu dugu 2,6 kilometara koja vodi od Liča prema Lukovu. Do prve polovice studenog riješit će se odvodnja, proširiti cesta na punih šest metara i položiti novi asfalt.  

  Tek loše vrijeme može poremetiti planove, no još uvijek ljetno vrijeme ide na ruku građevinarima koji se nadaju da kiše i snijeg neće tako brzo zamijeniti sunce. Nositelj radova je GP Rijeka. Na prilazu dionici koja se rekonstruira postavljeni su znakovi zabrane prometa. 

    U sljedeće tri godine trebala bi se obnoviti kompletna prometnica od Fužina do Lukova, u dužini od deset kilometara, koja izgleda prilično oronulo. Hrvatske šume i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva osigurali su 50 posto sredstava odnosno 12 milijuna kuna. Županijska uprava za ceste preuzet će 30 posto ili oko sedam milijuna kuna. 
 

  Općina Vinodolska i Općina Fužine, čijim teritorijem prolazi prometnica, izdvojit će po dva i pol posto odnosno po 600 tisuća kuna. Cestom najčešće prolaze kamioni Hrvatskih šuma, no sve više je koriste turisti kojima je to najkraća i najbrža veza do Bribira, Crikvenice i Novog Vinodolskog tijekom ljetnih prometnih gužvi. Nema sumnje da će nakon rekonstrukcije cesta koja prolazi kroz predivne krajolike postati još atraktivnija tranzitnim gostima, ali i izletnicima koji će se ciljano zaputiti tom cestom u netaktnutu prirodu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka