Tradicionalni podnevni doček

Novljani i gosti Novoj godini nazdravili uz pjenušac ‘1288’

Franjo Deranja

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Uz glazbu triju vokalnoinstrumentalnih ansambala okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, građana Novog Vinodolskog i okolnih mjesta



 NOVI VINODOLSKI   Novljani su u ponedjeljak, na središnjem Trgu Ivana Mažuranića, te na obližnjima – Trgu Vinodolskog zakona i Korzu hrvatskih branitelja – upriličili još jedan uspješan, i to 7. tradicionalni, ovaj put, Pozdrav Novoj 2019-oj!


Uz glazbu triju vokalnoinstrumentalnih ansambala okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, građana Novog Vinodolskog i okolnih mjesta, te izletnika i turista, od kojih mnogi redovito ispraćaju Staru i dočekuju, pozdravljaju u podne sljedeću, Novu godinu.


Staru godinu ispraćalo se i Novoj godini nazdravljalo uz pjenušac „1288“ (nazvan prema godini donošenja Vinodolskog zakona), obližnje Vinarije Pavlomir, na čijih su 40 hektara, svojedobno, 1991. godine prognanici iz Vukovara, ionako dotad u svojem zavičaju vinogradari i vinari, počeli podizati desetljećima zapuštene vinodolske vinograde.


Novi Vinodolski, doček 2019., snimio Franjo DERANJA


Novi Vinodolski, doček 2019., snimio Franjo DERANJA





Danas Vinarija Pavlomir u Novom Vinodolskom ima 140 tisuća trsova nekoliko vinskih sorata – chardonay, cabernet sauvignon, frankovku, pinot bijeli i muškat, te autohtonu žlahtinu – od koje su, od ove potonje, proteklih godina uspjeli dobiti vrhunsko i višestruko nagrađivano vino i pjenušac „San Marino“.


Foto Nataša Car


Foto Nataša Car



Za eno-gastro-ponudu, a to je osim kvalitetnih vina bio lovački gulaš, pobrinula su se dva novljanska lovačka društva, „Košutnjak“ i „Gradina“ te Udruga prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola“.


I najmlađi su imali također svoj program, a to je bila besplatna vožnja vlakićem i besplatne krafne.


Novi Vinodolski, doček 2019., snimio Franjo DERANJA


Novi Vinodolski, doček 2019., snimio Franjo DERANJA



Program Pozdrava 2019-oj počeo je u 10 sati i potrajao do poslijepodnevnih sati, a postao je i prepoznatljivim sastavnim dijelom zimske turističke ponude grada Novog Vinodolskog.