Besplatno punjenje

Novi Vinodolski dobio punionicu za električna vozila

Anto Ravlić



NOVI VINODOLSKI  Električni automobili mogu se puniti u Novom Vinodolskom. HEP je otvorio ELEN punionicu za električna vozila na autobusnom kolodvoru u Novom. Punionica omogućuje istovremeno punjenje dvaju vozila. Punjenje na HEP-ovim punionicama je besplatno, no potrebno je imati identifikacijsku karticu koju se može zatražiti od HEP-a putem e-mail adrese: [email protected].


Karticu se po izdavanju može podignuti u Gradskoj upravi Novog Vinodolskog. HEP je širom Hrvatske postavio pedesetak javnih ELEN punionica. Lani je identična punionica instalirana u Crikvenici, na parkiralištu Rivijera. U Senju je električnu punionicu na džigi postavio Tesla, ali na njoj je moguće punjenje samo vozila Tesla.


Uskoro će HEP početi postavljati punionice na autocestama, što će znatno olakšati mobilnost vlasnika električnih automobila. Punionicu u Novom otvorio je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić koji je zajedno sa zamjenikom Tomislavom Cvitkovićem napravio đir električnim Volkswagenovim upom. Mjesta za dvojicu košarkaški visokih novljanskih dužnosnika nije bilo previše u Volkswagenovom miniju, no podigli su palac gore za električno vozilo.