Grad Crikvenica

Na Jadranskoj magistrali bit će uređeni novi pješački prijelazi

Nataša Car

Ilustracija

Ilustracija

Dobivene su sve potrebne dozvole za gradnju sigurnijih prijelaza preko Jadranske magistrale kod trgovačkog centra Spar na ulazu u Selce te između spoja s ulicom Matkino i spoja s ulicom Studenčić



CRIKVENICA Vijećnik Žarko Stilin dobio je pisane odgovore na pitanja postavljena na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Crikvenice, a dva pitanja tiču se pješačkog prometa na magistrali, kod trgovačkog centra Spar i kod Karlovačke pivovare.


Kod Spara već postoji pješački prijelaz, no iz Grada su poručili da je očito da on ne udovoljava potrebama pješaka te je potrebno izgraditi novi, prema ulazu u Selce.


»Izrađen je prometni elaborat za izvedbu novog pješačkog prijelaza za koji su ishođene potrebne suglasnosti Hrvatskih cesta, Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Izgradnja novog pješačkog prijelaza s pratećom opremom (prometna signalizacija, pješački nogostup) uslijedit će na jesen, u vrijeme manjeg kolnog i pješačkog prometa, u dogovoru i sukladno mogućnostima Hrvatskih cesta«, stoji u obrazloženju koje je poslala zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.




Primijećen je i problem prelaska magistrale kod ulice Studenčić. »Postojeća pješačka komunikacija kroz pješački pothodnik (kod autobusnog stajališta) nije adekvatna zbog položaja koji nije primjeren te je kao najpovoljnija lokacija za novi pješački prijelaz odabrana mikrolokacija na dionici Jadranske magistrale između spoja s ulicom Matkino i spoja s ulicom Studenčić«, poručili su iz Grada. I za ovaj pješački prijelaz izrađen je prometni elaborat, dobivene potrebne suglasnosti, a izrada bi također trebala krenuti na jesen.


Na pitanje o ilegalnom kampiranju na području Brabare iznad Selca iz Grada su odgovorili da su se na tom području obavljale kontrole, a osim komunalnih redara područje su kontrolirali i djelatnici DVD-a. Stilin je postavio i pitanje o nelegalnom korištenju kućica na Punti Selačkoj. U svibnju je na sjednici Vijeća donesena odluka o povećanju zakupa, a u lipnju je raspisan natječaj na koji se nitko nije javio. Nakon toga dosadašnjim je zakupnicima poslana obavijest da u roku od 60 dana uklone montažne kućice. U odgovoru su dodali da je TZG Crikvenice dobio popis dosadašnjih zakupnika kako bi se onemogućilo njihovo prijavljivanje, a Grad je uputio i zahtjev za blokiranje priključka struje i vode te obustavu odvoza otpada.