Zbor građana

Mještani žele nadzornu kameru na magistrali kod Dramlja

Biljana Savić

Dramaljci su se bunili što nema pješačkog prijelaza na magistrali te su zbog velikih brzina zatražili nadzorne kamere od Jadranova do Košuljandića, a Grad je spreman financirati njihovo postavljanje



DRAMALJ – Zbor građana u Dramlju okupio je više ljudi nego rasprava o proračunu Grada Crikvenice za iduću godinu koji tek treba biti izglasan. Potvrda je to da je građanima najvažnija mikrolokacija i da je najvažnije najprije riješiti probleme ispred kućnoga praga. Na dnevnom redu bili su komunalna infrastruktura, morska obala te površine i objekti javne namjene, no primat zanimanja građana bila je sanacija dijela Vukovarske ulice. Kad će, pa kad će?


»Hoćete li je raskopati, pa ostaviti ruglo tijekom turističke sezone?«, pitali su mještani Dramlja.


Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina odgovorio je da raskopana cesta neće dočekati turiste.


Kompleksan projekt




– To je velik i zahtjevan projekt, trebalo je prikupiti cjelokupnu, opsežnu dokumentaciju, uskoro krećemo s javnom nabavom i izborom, izvođača i projekt će biti realiziran 2020. godine. No, ne mogu garantirati da neće biti žalbi na izbor izvođača radova, a u tom slučaju radovi se mogu prolongirati, tim više što obuhvaćaju i rekonstrukciju vodovoda. No, raskopanu cestu turistima sigurno nećemo ostaviti, ni u kom slučaju nećemo ugroziti opstojnost turističke sezone, poručio je Rukavina i naglasio da je riječ o projektu vrijednom 6-7 milijuna kuna te da se stoga opsežno pristupilo dokumentaciji kako se ne bi plaćali penali Europskoj uniji.


Kao vodeće projekte u nastupajućoj godini u Dramlju, Rukavina je, izuzev sanacije dijela Vukovarske ulice, naveo i rekonstrukciju dječjeg vrtića i škole, Jadransku turističku cestu i još neke projekte koji, kazao je, nisu manji po važnosti, nego su financijski lakši, te aglomeraciju kao najskuplju.


(Pre)malo plaža


Ocijenivši da na području Crikvenice iz godine u godinu raste broj smještajnih kapaciteta, a da nedostaje plažnog prostora, Rukavina je najavio da će zbog velikih ulaganja u plažne prostore za nekoliko godina crikvenička rivijera dobiti ljepšu vizuru. Nakon sanacije plaže u Jadranovu, počet će uređenje plaže između Selca i Crikvenice te plaža između hotela Omorike do plaže Lanterna, a na Kačjaku će biti uređena plaža za pse. Uređenje Pazdehove je, kazao je Rukavina, zastalo zbog otkupa zemljišta.


Mještani su pokazali veliko zanimanje i za Jadransku magistralu, bunili se što nema pješački prijelaz kao u Kraljevici, što pojedini vozači njome jure i brzinom većom od 150 kilometara na sat, pa su zatražili nadzorne kamere od Jadranova do Košuljandića i doznali da je Grad Crikvenica spreman na sebe preuzeti trošak postavljanja kamere, bez obzira na to što Jadranska magistrala nije gradska cesta.