Vikendi prepuni zabave

Maškarani tanci u Crikvenici uz Lille i druge najjače zabavnjake naše estrade

Nataša Car

Photo Matija Habljak/PIXSELL

Photo Matija Habljak/PIXSELL

Iz tjedna u tjedan na pozornici sportske dvorane izmjenjivat će se Grdović, Maja Šuput, Jole, Lidija Bačić, Hladno pivo, Vigor, no bit će tu i čajanke i tombola u Internationalu, povorke, škole maškaraneh tanci, maškarani plesni maraton i turniri, maškarana šetnja po Ljubavnoj cestici...



CRIKVENICA Primopredaja ključeva i dizanje zastave ove će subote službeno označiti početak maškara u Crikvenici. Ovogodišnje maškare trajat će sve do 6. ožujka, što znači da Crikveničane očekuje osam vikenda prepunih pjesme, plesa i maškaranog ludila zahvaljujući bogatom programu uz maškarane povorke, tance i koncerte u Gradskoj sportskoj dvorani.


Da posjetitelje čeka vrhunska zabava, jamči i koncentracija trenutno najjačih »zabavnjaka« hrvatske estrade pa će se iz tjedna u tjedan na crikveničkoj pozornici izmjenjivati Mladen Grdović, Maja Šuput, Jole, Lidija Bačić, Hladno pivo…


Uvod u maškare je 10. maškarano druženje u Matkovićima koje počinje ove subote u 16 sati, a službeni početak maškara zakazan je za 19 sati, kada slijedi primopredaja ključeva i dizanje zastave. Program će se u nešto mirnijem tonu nastaviti čajankom i tombolom u nedjelju popodne u restoranu hotela International, a osim prve nedjelje, čajanka i tombola na programu će se naći 3. veljače i 3. ožujka.




Vikend poslije kreću maškarane zabave u Gradskoj sportskoj dvorani, a prvi nastupa Mladen Grdović. Koncerti u dvorani organizirani su svake subote s početkom u 21 sat. Nakon Grdovića na pozornicu će stati Maja Šuput, zatim Jole, Lidija Bačić, Hladno Pivo, a maškarane zabave zatvorit će grupa Vigor 23. veljače.


Plesni maraton


Osim subotnjih koncerata, petkom će u 19 sati biti organizirane škole maškaraneh tanci koje će voditi Elio Bašan. Završnica plesnog tečaja bit će Maškarani plesni maraton. Plesna zabava za maškarane parove održat će se u subotu 2. ožujka s početkom u 20 sati.


Posebno veselo bit će u nedjelju, 27. siječnja jer tada su na programu maškarane povorke. Na radost najmlađih prva je na redu dječja povorka koja kreće u 11 sati, a popodne će gradom prošetati velika maškarana povorka koja kreće u 14 sati.


Osim standardnih maškaranih zabava, planirane su aktivnosti za djecu, kao i maškarane sportske aktivnosti. U subotu 19. siječnja u 15 sati na rasporedu je Otvoreni maškarani pikado turnir u Gradskoj sportskoj dvorani, a Planinarsko društvo Strilež u subotu 16. veljače organizira maškaranu šetnju po Ljubavnoj cestici. Učenici Osnovne škole Zvonka Cara imat će prigodan program u školi. U srijedu 6. veljače organizirat će se čakavsko maškarano zapolne.


Završnica 6. ožujka


Posljednje subote, 2. ožujka najzabavnije će biti u Gornjem kraju. Već u 10 sati program počinje boćarskim turnirom, a maškarano druženje nastavit će se i u poslijepodnevnim satima. Navečer će maškarani parovi zaplesati na plesnom maratonu.



Svi gosti mogu zaviriti u maškaranu škrinjicu, uživati u njezinom blagu i počastiti se. Brojni ugostiteljski objekti, trgovci i saloni nude posebne popuste za svoje mušterije u ovom veselom razdoblju. Ugostiteljski objekti koji nude 10% popusta za sve maškarane goste su caffe barovi Aqua, Club Dramalj, Luka, Milman, Nevera, Nikola, Skipper, Školjka, Špica, Sportcaffe i Vanila, zatim konobe Karoca, Ognjišće i Pandora, pizzeria DAF i bistro pizzeria Gušti, restoran Amor te pekarnica Aroma. Deset posto popusta na cjelokupan račun tijekom maškaranog razdoblja nude i Boutique Adriana, Ana, Andrea, Ocean, trgovina Vumi, trgovina na malo i veliko Dijob, zlatar i filigran Bashota i Lidija, knjižara i papirnica Ana te Interoptika.Treću besplatnu frizuru istoj mušteriji tijekom maškaranog razdoblja nude frizerski studio Glam, Kala, Lady, Mateja i Olga2 te frizerski saloni Ljubica, M, Sunny Day i Tanja.Treći besplatni facepainting istoj mušteriji tijekom maškaranog razdoblja nudi Aleksandra Domijan (Via-Trade), a 10% popusta na tretmane lica i manikuru tijekom maškara nudi kozmetički salon Oaza.


Velika završnica slijedi u srijedu, 6. ožujka. Tradicionalno čitanje šentence i spaljivanje mesopusta održat će se u centru grada na Trgu Stjepana Radića s početkom u 16 sati. 


Svi željni dobre zabave pozvani su u Crikvenicu na najveselije zabave. Organizator maškara je Turistička zajednica Grada Crikvenice koja, kao i svake godine, očekuje brojne posjetitelje, posebno na zabavama u dvorani. Ipak, većinu publike vjerojatno će činiti Crikveničani i gosti iz okolice.


Maškare su tradicija u kojoj uglavnom uživa lokalno stanovništvo te je teško predvidjeti dolaske iz drugih dijelova Hrvatske ili inozemstva.