Žena u utrci

Martina Vurušić Katalinić želi na čelo Senja: ‘Zaustavit ćemo iseljavanje mladih’

Anto Ravlić

Kandidatkinja HNS-a, po struci profesorica, uvjerena je da će građani ovaj put prepoznati upravo nove ljude i nove ideje, te da neće svoje povjerenje dati ljudima koji godinama štiteći svoje vlastite interese, guraju grad na marginu



SENJ Kandidaturu za gradonačelnicu Senja na predstojećim lokalnim izborima objavila je HNS-ovka Martina Vurušić Katalinić, a podršku joj kao zamjenik daje SDP-ovac Krešimir Blažević.


Martina Vurušić Katalinić je zaposlena kao profesorica strojarske skupine predmeta u Strojarskoj strukovnoj školi u Gospiću. Kao član školskog tima sudjeluje u apliciranju i provedbi nekoliko projekata financiranih putem sredstava iz Europskih fondova, poput: STEPs 4 Learning Innovation for Education, Sunčana meharonika – specijalist mehatronike za solarne sustave i SEA Gospić-solarni električni automobil. 


Martina Vurušić Katalinić navodi da postoje brojni razlozi za njenu kandidaturu, da jednostavno više nije mogla promatrati katastrofalno gospodarsko i socijalno stanje svoga grada, koje rezultira nekontroliranim odljevom mladih ljudi. Kandidatkinja HNS-a navodi i činjenicu da je od samostalnosti Hrvatske na području Grada Senja ugašeno više od 1.400 radnih mjesta, što je više nego dovoljan razlog da se odluči politički angažirati i stati na kraj svim lošim politikama koje su tome dale svoj doprinos.




Navodi, da je zasigurno već odavno trebalo doći vrijeme da Grad Senj preuzmu novi mladi ljudi, ljudi koji su sposobni da implementacijom svojih stečenih znanja i vještina, kroz kvalitetne programe stvore novu viziju Senja. HNS-ova kandidatkinja je uvjerena da će građani ovaj put prepoznati upravo te nove ljude i nove ideje, te da neće svoje povjerenje dati ljudima koji godinama štiteći svoje vlastite interese, guraju grad na marginu. Gospodarsku, socijalnu i demografsku.


– Oko mene je okupljen stručni tim mladih i sposobnih ljudi, izrađen je kvalitetan gospodarski i socijalni program, koji će zasigurno zaustaviti sve negativne trendove te omogućiti brzi gospodarski rast i razvoj grada i njegove okolice, ističe senjska profesorica.


– Uvjerena sam u svoju pobjedu, pobjedu moga tima, tima koji se proteklih godinu dana pripremao za izbore. Vjerujem da će Senjkinje i Senjani na predstojećim lokalnim izborima mijenjati Senj radi bolje i sigurnije budućnosti, budućnosti bez straha za vlastito sutra. Senj mora, može i hoće uhvatiti korak s vremenom, rekla je kandidatkinja za koju u HNS-u ističu da je žena koja će Senju vratiti sigurnost i osmijeh.