Sajam nautike

Marina Novi i Mitan marina među elitom

Franjo Deranja

Sudjelovanje predstavnika obiju ovih nautičkih luka s ukupno više od 400 vezova imat će vrlo dobre promidžbene učinke i za njihovo poslovanje i afirmaciju, i za ovu turističku godinu

NOVI VINODOLSKI U njemačkom Düsseldorfu upravo je u tijeku vodeći međunarodni sajam nautike, brodica i vodenih sportova Boat Duesseldorf, koji je počeo 19., a potrajat će do 27. siječnja. To je specijalizirani nautički sajam na kojem svoje proizvode i usluge predstavlja oko dvije tisuće izlagača iz 70-ak država svijeta, a na ovogodišnjem sajmu organizatori očekuju oko 250 tisuća posjetitelja!Sajam će i ove godine potvrditi već poznatu činjenicu da je nautička ponuda vrlo značajna i svakako sastavni dio sveukupne hrvatske turističke ponude.

Iznimno je značajno da će posjetitelji ovog najvećeg sajma nautike u Europi moći saznati sve i dobiti najznačajnije informacije o marinama na hrvatskoj obali Jadrana, a među sudionicima sajma prvi put su i obje novoizgrađene novljanske marine – Marina Novi i Mitan marina koje su prošle godine otvorene i primile prve desetine i stotine svojih nautičkih turista u njihovim brodovima.


Obje marine su opremljene vrhunskom opremom za ugošćavanje nautičkih turista, od dobivanja informacije o slobodnom vezu do kasnijeg nadzora svakog vlasnika nad njegovim brodom i iz udaljenih odredišta. Riječ je o više od 400 vezova u objema marinama, a dojmovi i ocjene prvih nautičara posjetitelja ovih dviju marina u Novom Vinodolskom vrlo su povoljni i afirmiraju ove dvije luke nautičkog turizma u našoj zemlji, ali i u inozemstvu. Najviše nautičkih turista – u marini u Novom Vinodolskom i u marini u uvali Muroskva – bilo je prošlog ljeta iz Slovenije, Njemačke i Austrije.


Sudjelovanje predstavnika obiju ovih nautičkih luka – Marine Novi i Mitan marine – imat će, sasvim je sigurno, vrlo dobre promidžbene učinke i za poslovanje i afirmaciju ovih luka i za ovu turističku godinu. Nautički turisti ne ovise samo o ljetnim mjesecima i ne vezuju se samo uz njih, već njihova turistička i nautička sezona traje od proljeća do kasne jeseni.




Obje ove marine promijenile su profil cjelokupne turističke ponude Novog Vinodolskog koji je u prošloj godini obilježio punih 140 godina organiziranog turizma, a značajno je upotpunio i unaprijedio upravo komercijalnu ponudu ovog turističkog odredišta.