Istraživanje Jadrana

Luksuzni Lamborghiniji okupirali Crikvenicu

Franjo Deranja

Radi se o promidžbenom projektu »U potrazi za blagom« u sklopu kojeg talijanski poslovnjaci, praćeni novinarima otkrivaju hrvatsku stranu Jadrana



CRIKVENICA Kad se udruže smisao za biznis, pa uspjeh i novac, dobije se promidžbeno-turističko-poslovna priredba s dvanaest bogatih talijanskih poslovnih ljudi, te s isto toliko skupih automobila marke lamborghini.


Oni su u svojim luksuznim limuzinama dvosjedima doputovali u crikvenički Falkensteiner hotel Therapiju u sklopu projekta »U potrazi za blagom«. Premda igra nosi naziv »Osjeti« i govori o kozmetičkim preparatima sponzora, pravo blago je naša, hrvatska obala Jadrana, pa su se »lamborginijevci« rasporedili u dvije suparničke ekipe golfera i jedriličara da bi pronalazeći »blago« otkrili našu rivijeru od Crikvenice do Zadra, a to znači od crikveničke Therapije do hotela na zadarskom području.


Udruženi s proizvođačima parfema i kozmetike, talijanski poslovni ljudi ostvarili su upravo ovdje, na hrvatskoj obali Jadrana, svoje ciljeve spajanja korisnoga s ugodnim, poslovnog i partnerskog turističkog programa zajedno s našim hotelijerima kao domaćinima.




I svi zadovoljni! Automobili su bili pravi mamac za ljubitelje skupih turbo-konjskih snaga u finim aerodinamičnim karoserijama, dok bi pokoji domaći vlasnik »stojedinice« i »punta« sa strane prokomentirao: »Ne znaš što mu je sprijeda, a što straga«. 


Inače, najnoviji ovogodišnji model lamborghinija stoji 250 tisuća eura, a najstariji 40-godišnji dvosjed narastao je do cijene od 850 tisuća! Paradoksalno – što je lamborghini stariji, to je skuplji!


Drago je našem svijetu što se ovime otvara turistička sezona, pa će doći gosti koji će odsjesti i u hotelima i u privatnom smještaju, bez obzira došli u skupim automobilima, velikim autobusima ili na – motociklima. Jučer je dobrodošlicu ovim prvim lastama poželio Marin Morić, direktor Therapije, a na čelu ekipe kojima je dobrodošlica upućena bili su Andrea Nicoletto i Maurizio Dallera, predsjednik i dopredsjednik Lamborghini cluba Italia, te 22 talijanskih novinara koji prate karavanu od Italije kroz Crikvenicu do Zadra.