Top Sport Profi Day

Kostelić u Selcu sanirao posljedice ozeblina, a sada stigli i mladi sportaši

Franjo Deranja

Mladi perspektivni sportaši i reprezentativci iz četiriju zemalja oporavljaju se u Poliklinici dr. Vlaste Brozičević, gdje su se tijekom Dana otvorenih vrata družili i s mladim osnovcima iz Crikvenice



SELCE U Poliklinici Terme u Selcu, u 28 godina otkako je utemeljena ova lječilišno-rehabilitacijska ustanova, bilo je na oporavku, među mnogobrojnim ostalim pacijentima i rekonvalescentima, na stotine sportaša a među njima čak 120 olimpijaca. Od njih velik dio je osvajača olimpijskih odličja.


Nabrajati sve njih bio bi prevelik zadatak, ali su mnogi bili vrhunski sportaši, primjerice skijaši Janica i Ivica Kostelić, ili nogometaši Modrić, Eduardo… U četvrtak je – u sklopu Dana otvorenih vrata u Poliklinici Terme, odnosno tzv. Top Sport Profi Day, čija je generalna poruka bila »Zdravstveni turizam i sport« – doktorica Vlasta Brozičević predstavila skupinu vrhunskih mladih, pa stoga i perspektivnih sportaša i reprezentativaca iz četiriju zemalja.


Sportaši i učenici


Ovih dana u Selcu se nalaze nogometaš Ivo Glavaš (HNK Dinamo Zagreb), košarkaš Marko Arapović (KK Cedevita), rukometaš Ivan Slišković (MVM Veszprem KC, Mađarska), skijaš (skicross) Niki Lehikonen iz Finske, olimpijski prvak 2012. za mlade i 2016. osvajač prvog mjesta u FIS utrci u Val Thorensu, te rukometašica Elizabeth Omoregie iz slovenskog RK Krim Mercator i članica bugarske rukometne reprezentacije, te Edin Junuzović koji igra u FC Ordabasy u Kazahstananu, ali je pred odlaskom u Vijetnam gdje je potpisao novi ugovor. Sportaše, među kojima kako je vidljivo i mnoge internacionalce pozdravili su mladi osnovci iz Crikvenice i zadržali se s njima u duljem spontanom razgovoru.


Uspješan oporavak




Svi su sportaši rekonvalescenti iz dana u dan bolje što se tiče njihova zdravstvenog biltena, a do nekidan na uspješnom opravku ovdje je bio i Ivica Kostelić koji je u Poliklinici Terme sanirao ozebline nakon avanture na Grenlandu.


– Mnogi od njih redovito na dolasku budu zabrinuti jer je neposredan povod njihovu dolasku k nama neka od ozljeda ili sličan zdravstveni problem, ali svi odlaze zadovoljni jer se razmjerno brzo oporave. Odlično surađujemo s najpoznatijim klinikama u Europi, pa je tako mladi Marko Arapović operiran kod doktora Finka u Austriji i odmah potom došao k nama na rehabilitaciju – rekla je dr. Vlasta Brozičević, sportska liječnica Hrvatske skijaške reprezentacije.