Najviše posla u Delnicama

Vojnici pomažu otklanjati posljedice nevremena u Lici i Gorskom kotaru

Hina

Vojska snimljena u Delnicama pred nekoliko dana / Snimio Marin ANIČIĆ

Vojska snimljena u Delnicama pred nekoliko dana / Snimio Marin ANIČIĆ

Na čišćenju snijega na nerazvrstanim prometnicama između Jošana i Udbine od jutra je bilo angažirano šest pripadnika s dva radna stroja te u Gračacu osam pripadnika s tri radna stroja



ZAGREB Pripadnici Oružanih snaga RH u subotu su od jutarnjih sati pomagali otklanjati posljedice snježnog nevremena na nekoliko lokacija u Lici i u Gorskom Kotaru, a najviše posla bilo je u Delnicama.


Na čišćenju snijega na nerazvrstanim prometnicama između Jošana i Udbine od jutra je bilo angažirano šest pripadnika s dva radna stroja te u Gračacu osam pripadnika s tri radna stroja.


Osim toga, šest pripadnika s tri stroja bilo je angažirano i u Donjem Lapcu, dok je i danas najveći broj pripadnika OS RH, njih 45 s dva radna stroja i dva samoistovarivača, bilo na području Delnicama gdje su bili angažirani na čišćenju i odvozu snijega s hangara i oko tvrtke »Palfinger«.




Nakon toga je šest pripadnika OS RH s dva samoistovarivača i jednim utovarivačem u Delnicama nastavilo s čišćenjem i odvozom snijega iz grada, izvijestili su iz MORH-a.


Pripadnici Oružanih snaga RH s radnim strojevima i vozilima angažirani su od četvrtka, 22. veljače na otklanjanju posljedica snježnog nevremena gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije i sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.