Dani otvorenih vrata

Vikend u Gorskom kotaru u znaku jeftine rekreacije

Marinko Krmpotić

Na bazen u Delnicama za samo kunu po satu! / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Na bazen u Delnicama za samo kunu po satu! / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Ovog vikenda posjetitelji će na Platku moći uživati uz povoljne cijene u adrenalinskoj tubing vožnji, panoramskoj vožnji žičarom, nogometu, košarci, badmintonu..., a za sat kupanja na bazenu u delničkom Domu sportova izdvojit će samo jednu kunu



DELNICE Ove subote i nedjelje jedan sat kupanja na bazenu u Domu sportova u Delnicama koštat će svega jednu kunu! A na Platku za samo 10 kuna moći će se uživati u čak pet adrenalinskih tubing vožnji, dakle svega 2 kune po vožnji! I to je samo dio jako sniženih cijena korištenja sportskih terena i infrastrukture kojom u Delnicama i na Platku upravlja Goranski sportski centar. Najavili su to na jučerašnjoj konferenciji u Delnicama stručni savjetnik za sport Davorin Klobučar te direktor GSC-a Alen Udovič koji je naglasio kako je riječ o drugim Danima otvorenih vrata GSC-a.


Rekordna posjećenost


»Prvi su održani u svibnju ove godine kao najava ljetne sezone i bili su vrlo uspješni te nam donijeli lijep uvod u odličnu ljetnu sezonu pa se sada nadamo da ćemo i s ovim drugim Otvorenim vratima ostvariti dobar ulazak u, ovog puta, sezonu jesenskih zbivanja. Posebno smo zadovoljni rezultatima ostvarenim na Platku gdje se po rezultatima prometa došli do jedne trećine zimskih rezultata, a po broju posjetitelja smo i bolji od toga. Primjerice, Festival sporta i druženje umirovljenika privukli su po dvije tisuće ljudi, a priredba Sva lica Platka 2.500 posjetitelja. No, najbolja potvrda da Platak polako pronalazi mjesto u turističko-sportskoj ponudi našeg kraja potvrđuje nam podatak da je 15. kolovoza na Platku, bez ikakvog organiziranog zbivanja, boravilo više od 800 posjetitelja što pokazuje kako polako postajemo nacionalno izletište«, rekao je Udovič.



Ovako dobri rezultati ne bi bili ostvareni da nije bilo pomoći i ulaganja Primorsko-goranske županije koja je najzaslužnija za oživljavanje Platka, ističe direktor GSC-a Udovič. »Već sada su rezultati tih ulaganja uočljivi u pojačanom broju posjeta Platku, a uvjeren sam da će naredna sezona biti još i bolja te da će Platak, naše brdo uživanja, postati nacionalno izletište broj jedan«, rekao je Udovič.





Pristupačne cijene


Dio ponude tog izletišta, kao i cjelokupne sportske infrastrukture kojom GSC upravlja u Delnicama, bit će moguće upoznati ove subote i nedjelje, od 10 do 18 sati, po vrlo povoljnim cijenama pa će tako, uz već spomenuti bazen u Delnicama i tubing na Platku, biti moguće za 10 kuna uživati i u posljednjoj ovosezonskoj panoramskoj vožnji žičarom na Platku, odnosno punom satu igranja nogometa, košarke, odbojke na pijesku, graničara ili badmintona, disc golfu i boćanju, a za istu će se cijenu moći unajmiti i dva bicikla za sat vremena.


U Delnicama će se za 10 kuna puni sat moći igrati košarka i odbojka u Domu sportova, odnosno mali nogomet u multifunkcionalnoj dvorani, dok će ljubitelji kuglanja za samo 5 kuna po satu moći okušati delničku stazu, odnosno za jednu kunu koristiti vanjsko košarkaško igralište. Ostale povoljne cijene Dana otvorenih vrata GSC-a moguće je saznati na internetskim stranicama www.gsc-pgz.hr odnosno www.platak.hr, a cilj ovih sniženja je, ističe stručni savjetnik za sport Klobučar, s jedne strane potaknuti ljude na bavljenje fizičkom aktivnošću, a s druge predstaviti sve kvalitetniju i raznovrsniju sportsku infrastrukturu Goranskog sportskog centra.


»Primjerice, mi ove godine bilježimo dvostruko veći dolazak gostiju na Platak na prošle godine za što su, svakako, zaslužne i velike ljetne vrućine, ali i pojačana ponuda sadržaja koje imamo na Platku. Nadamo se da ćemo takvo zanimanje buditi i ove jeseni, a za zimu je poznato da su rezultati dobri ako ima snijega pa se nadamo da će ga biti«, zaključio je Klobučar najavivši kako se za narednu godinu na području Delnica, između ostalog, planira održavanje prvenstva Hrvatske u samostreličarstvu.