Vrbovsko

Stipanović tvrdi da nije pristao na pitiske te je pohvalio Mufića

Marinko Krmpotić

Dušan Stipanović / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Dušan Stipanović / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Činjenica je da je u protekle četiri godine na području Vrbovskog jako puno napravljeno, od investicija u komunalnu infrastrukturu do turizma i školstva pri čemu bih posebno istaknuo napredak Željezničko-tehničke škole u Moravicama gdje je do iskoraka došlo zahvaljujući trudu gradonačelnika Mufića i ravnatelja teškole Borivoja Dokmanovića pa je sada stanje suprotno onome što su 2011. godine napravili predstavnici tadašnje državne SDP-ove vlasti, tvrdi Stipanović, kandidat za zamejnika gradonačelnika Vrbovskog



VRBOVSKO  Kao nezavisni kandidat grupe građana za zamjenika gradonačelnika iz redova srpske zajednice na području Grada Vrbovsko na predstojećim će se izborima kandidirati Dušan Stipanović, aktualni zamjenik gradonačelnika koji je pred četiri godine do te dužnosti došao kao kandidat SDSS-a, najznačajnije hrvatske stranke srpskog stanovništva u Hrvatskoj.


Stipanović je, kaže, očekivao da će kao predsjednik SDSS-a Vrbovsko i zamjenik predsjednika županijske organizacije SDSS-a i dalje biti kandidat, posebno s obzirom da je za svoj svoj rad iz čelništva SDSS-a dobivao samo pohvale:


– Nažalost, u petnestak proteklih dana tamo se nešto bitno promijenilo i od mene se tražilo da vodim negativnu kampanju na što nisam želio pristati jer ne želim omalovažavati vidljive rezultate rada koje je sadašnja vlast ostvarila u protekle četiri godine. Što se u međuvremenu dogodilo u SDSS-u ne znam i nije mi jasno da li je u Vrbovskom SDSS preuzeo SDP ili je SDP preuzeo SDSS. Smatram da sam u svom mandatu za srpsku zajednicu koja živi na području Grada Vrbovsko napravio dosta, a vrhunac je usklađivanje Statuta Grada Vrbovsko sa Zakonom o nacionalnim manjinama RH što je prošlo bez problema i tvrdim da srpska nacionalna zajednica na području Vrbovskog konzumira sva prava određena Zakonom o nacionalnim manjinama, kaže Stipanović.




– Upravo stoga ja u izbore idem sa sloganom »Vrbovsko – primjer za sve«, a želja mi je da se dosadašnji razvoj nastavi. Činjenica je da je u protekle četiri godine na području Vrbovskog jako puno napravljeno, od investicija u komunalnu infrastrukturu do turizma i školstva pri čemu bih posebno istaknuo napredak Željezničko-tehničke škole u Moravicama gdje je do iskoraka došlo zahvaljujući trudu gradonačelnika Mufića i ravnatelja teškole Borivoja Dokmanovića pa je sada stanje suprotno onome što su 2011. godine napravili predstavnici tadašnje državne SDP-ove vlasti koji su devastirali značaj i ugled ne samo Moravica kao željezničkog čvorišta, već i tamnošnje škole. Svi to u Moravicama znaju i ne vjerujem da će u Moravicama glasovati za SDP«, rekao je Stipanović, posebno naglasivši kao uspjeh aktualne vlasti, koje je i sam dio, veliki broj novozaposlenih.