Matična škola

Prvi put u povijesti škole u Čabru u prvom razredu jedna jedina učenica

Marinko Krmpotić



ČABAR Gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel i njegova zamjenica Ivana Lakota uz početak nove školske godine obišli su matičnu školu Petra Zrinskog u Čabru, kao i područne odjele u Prezidu, Tršću, Gerovu i Plešcima. Namjera obilaska bila je podijeliti prvašićima skromne darove i zaželiti im sretno školovanje i puno dobrih ocjena, a njihovim učiteljima uspješnu novu godinu.


Na području grada Čabra upisano je dvadeset i dvoje učenika. Na žalost, prvi put u povijesti škole u Čabru je u prvi razred upisan jedan polaznik – Lucija Križ koju su gradonačelnik i njegova zamjenica zatekli u kombinaciji sa starijim prijateljima i razrednicom Silvanom Šebalj-Mačkić, veselu i spremnu da osam godina predstavlja svoj razred.


Prezidanske prvašiće preuzela je učiteljica Sanja Branišelj Paulin i tamo u klupama sjedi četvero dječaka i jedna djevojčica. Slična je situacija i u Tršću gdje razrednica Desanka Pibernik vodi razred od četvero učenika, tri dječaka i jednu djevojčicu. U Gerovu je delegaciju Grada dočekala učiteljica Tamara Vrus Vukić i najbrojniji razred prvašića, njih »čak« desetero, tri djevojčice i sedam dječaka.




Obilazak je završen u najsimpatičnoj školi, maloj plešćanskoj gdje Katarina Leš vodi kombinaciju četiri razreda, a upisali su jednog prvašića. Ukupno u plešćanskim klupama sjedi desetero djece. Tom prigodom Plešćani su ponosno pokazali obrise prvog razreda na otvorenom koji će osmisliti u idućim danima i predstaviti javnosti.