Hlojkica

Privremeno rješenje za delnički vrtić: Karmela Rački v.d. ravnateljice

Marinko Krmpotić

Nakon poništenog natječaja o zapošljavanju ravnateljice, tri odgojiteljice i pedagoginje, Upravno vijeće vrtića odlučilo je po hitnom postupku imenovati vršiteljicu dužnosti ravnateljice, što bi danas trebalo potvrditi Gradsko vijeće na svojoj sjednici



DELNICE Nakon neizvjesne situacije što će se dogoditi s radom Dječjeg vrtića Hlojkica u Delnicama koja je sigurno zabrinula i roditelje polaznika, privremeno rješenje je postignuto, što dokazuje da se razgovorom te »mirnih« glava može sve postići. Nakon održane tiskovne konferencije gradonačelnik Delnica Ivica Knežević uputio se u Zagreb na hitan sastanak u resorno ministarstvo gdje im je detaljno iznio slučaj.


Sa slučajem i rješenjem inspektorice, no i svim manjkavostima, upoznato je i novo Upravno vijeće vrtića. Na tom sastanku odlučeno je da se po hitnom postupku imenuje vršiteljica dužnosti ravnateljice vrtića Karmela Rački koju će na današnjem sastanku u 17 sati u prostorijama Grada potvrditi, nadaju se, i Gradsko vijeće. Također, Upravno vijeće je stavilo izvan snage i ugovore petero zaposlenica, pri čijim su natječajima utvrđene nepravilnosti.


– Zahvaljujući iskorištenju Odredbe članka 26 Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Upravno vijeće je donijelo odluku da je ova situacija hitna te da zahtijeva još hitnije zasnivanje ugovora na određeno vrijeme za tri odgojiteljice bez provođenja javnog natječaja, ali najduže na 60 dana. Upravo u tom periodu, znači unutar 60 dana, moraju se zakonski raspisati natječaji u redovnom smislu i s ispravim uvjetima, sve prema zakonu. To smo uspjeli dogovoriti zbog roditelja i djece koji nikako ne smiju biti žrtva nečije tuđe aljkavosti, neodgovornosti i neprofesionalnosti. Na idućoj sjednici ćemo također utvrditi točno čija je sve to bila odgovornost te koje su mjere jer ovo ne može proći bez sankcija. Narušen je ugled ove ustanove – izjavio je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.




Osim vrtića koji će biti glavna tema, druga tema koja će okupirati vijećnike na za danas zakazanoj sjednici Gradskog vijeća je najavljeno poskupljenje komunalnog otpada i vode. Sasvim sigurno bogati dnevni red za vijećnike!