Pun pogodak

Malonogometni turnir »Tin Grgurić«: U spomen na Tina zaigralo 400 mladih

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić



DELNICE  S gotovo četiri stotine sudionika i brojnom publikom 1. Malonogometni turnir »Tin Grgurić« pretvorio je Delnice proteklog vikenda u malo nogometno središte, podarivši svim ljubiteljima ovog sporta mogućnost uživanja u utakmicama igranim u tri konkurencije – seniorskoj, pionirskoj i kategoriji morčića. Čak 36 ekipa


Upravo ova masovnost najveća je pobjeda organizatora ovog događaja – delničkog nogometnog kluba »Goranin« i Udruge mladih »Re-volt« – kojima je cilj i bio na turnir koji se održava u znak sjećanja na prošle godine tragično preminulog mladog igrača »Goranina« privući što više mladih igrača, između ostalog i stoga što je pokojni Tin Grgurić bio dio generacije koja je prošla sve uzraste »Goranina«, od morčića preko pionira, kadeta i juniora do seniora. 


Pozivu na prvi ljetni malonogomnetni turnir »Tin Grgurić« odazvalo se čak 36 ekipa iz različitih dijelova Primorsko-goranske i susjedne Karlovačke županije. U kategoriji morčića utakmice su igrali sastavi »Goranin 1«, »Goranin 2«, »Jackpot« (Rijeka), »Duga Resa«, »Ogulin«, »Naprijed« (Hreljin), »Ilovac«, Škola nogometa Gorski kotar, »Prvi gol« (Rijeka), »Orijent«, »Rječina« (Dražice) i »Vrbovsko«. U uzrastu pionira nastupile su ekipe »Goranin 1« i »Goranin 2«, »Omladinac« (Vrata), »Rječina« , »Naprijed«, »Ilovac«, Škola nogometa Gorski kotar i »Rab«, a u seniorskom uzrastu nastupilo je 14 ekipa, dvanaest s goranskog te dvije s riječkog područja. Uz sve to u završnom dijelu turnira odigrana je i utakmica veterana »Goranina« i »Rijeke« koju su dobili domaćini rezultatom 2:1, pri čemu su pogotke za domaće postigli Josip Mihelčić i Zlatko Grgurić, a strijelac za goste bio je čuveni riječki lijevi bočni Kristijan Čaval.


Dramatični finale




Utakmice su igrane od ranog jutra do večernjih sati, i to na terenima nogometnog igrališta i multifunkcionalne dvorane, uz logističku pomoć Goranskog sportskog centra, a nakon brojnih razigravanja po skupinama i žestokih okršaja u utakmicama na ispadanje, u kategoriji morčića prvo mjesto osvojila je ekipa »Prvi gol« koja je u finalu nadigrala »Goranin« s 2:1, dok je treće mjesto pripalo igračima »Vrbovskog«. Kod pionira u dramatičnoj utakmici Škola nogometa Gorski kotar u zadnjem napadu na utakmici pobijedila je »Rab« s 2:1 i osvojila naslov pobjednika, a treće mjesto pripalo je vratarskom »Omladincu«. Središnji dio turnira, utakmice seniorskih sastava, kraju je priveden dramatičnom finalnom utakmicom između delničkih sastava »Škorpion« i Caffe bar »Tin«. Nakon što su poveli u 2. minuti pogotkom Behđetija, igrači »Škorpiona« vodstvo su držali do zadnje minute, kada »Tin« izjednačuje pogotkom svog vratara Malnara koji je krenuo u napad, a Malnar potom i u izvođenju jedanaesteraca brani Behđetiju »panenku« i zabija pobjedonosni gol za veliko slavlje igrača »Tina«. Najbolji strijelac turnira bio je Ante Lalić (»Tin«), najbolji igrač je Tomi Petričić, igrač trećeplasiraniog »Risnjaka«, a najbolji golman Saša Krivaja (»Škorpion«).