Fužine 2 Sea

Ljubitelji brdskog biciklizma i ove godine Fužine povezuju s Crikvenicom

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić



Čak 430 biciklista iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine našlo se na startu četvrtog bike maratona »Fužine 2 Sea« kojeg uspješno organizira Adria Bike.


U ime organizatora Nikolina Blesić rekla nam je da su za svakog sudionika u ponudi tri moguće staze, a svatko odabire onu koja mu po fizičkim mogućnostima i stanju u kojem se nalazi najviše odgovara.


– Najmanje zahtjevna je Easy staza, iznad nje je Classic staza kojoj i ime govori da je riječ o jednoj klasičnoj ponudi, a najteža staza zove se Epic i ona znači da će oni koji je prijeđu najprije iz Fužina doći do Crikvenice te potom nakon kraćeg oporavka krenuti natrag uzbrdo prema Fužinama, dakle od »nule« do 800 metara nadmorske visine.




I svi ostali koji voze ostale staze vraćaju se natrag prema Fužinama gdje se druženje nastavlja do sitnih sati u tzv. Race Village prostoru gdje je moguće razgledati i najnoviju ponudu mnogo toga vezanog uz svijet bicikliranja.


Utrka »Fužine 2 Sea« postaje sve zanimljivija ljubiteljima biciklizma, a zbog svoje zahtjevnosti već je stekla popriličan ugled u svijetu ljubitelja biciklizma, rekla je Nikolina Blesić dodavši da je fužinska utrka jedna od četiri vrlo zahtjevne iz niza nazvanog Husqvarna Adria Bike Series​, a čine ga, uz fužinsko-crikveničku utrku, još i Helter Skelter u Rapcu, Dalmatiner u Vodicama te Krk ‘n’ Roll u Baškoj na otoku Krku nakon koje će biti proglašen ukupni pobjednik.