Zanimljiv odabir

Goranski život sportske menadžerice: Nakon života u Dubaiju našla je novu priliku u – Lokvama

Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše

Nakon što je tri godine radila u Dubaiju kao sportska menadžerica, došla je nakon operacije koljena kod roditelja u Lokve, a spoznaju da tu nedostaju sportski sadržaji za žene iskoristila je pokrenuvši svoj centar



Sve više Gorana i Goranki okreće se sportskom načinu života zahvaljujući sve široj ponudi sportskih sadržaja – bilo rekreativnih ili profesionalnih. Tako se odnedavno i Lokve mogu pohvaliti Sportskim rekreativnim centrom koji je pokrenula Sanja Rugaš, žena koju je život slučajno doveo u Lokve za koje, priznaje, do tada nikada nije čula.


– Godine 2016. odselila sam u Dubai gdje sam sljedeće tri godine radila kao rekreacijski menadžer te dodatno stjecala nova iskustva i nadopunjavala svoje znanje. Od malih nogu sam u sportskom svijetu, to je moja ljubav, a trenirala sam odbojku. Stoga sam od sedamnaeste godine prolazila razne edukacije, stječući korisna znanja u sportskom svijetu. Jednostavno živim kroz sport, započinje naša sugovornica svoju priču.


– Nažalost, tvrtka u kojoj sam radila raspala se, a baš u to vrijeme i ja sam morala nazad u Hrvatsku radi operacije koljena. Moji roditelji, inače rodom Slavonci, imali su kuću u Rijeci koju su odlučili prodati jer im je postala prevelika nakon što su djeca odrasla. Za oko su im zapele Lokve – zbog prirode, šume, mira, šetnji s našim psima… pa je logična bila kupnja kuće u Lokvama. Nakon operacije, došla sam na oporavak ovdje i za sada, ostala.


Susretljiva Općina




Na pitanje kako je bilo prebaciti se iz pete brzine u prvu, Rugaš odgovara:


Foto D. Pleše


Foto D. Pleše



– Prvo sam se odmarala i upoznavala Lokve kroz šetnje sa psom šumom i prirodom, oko jezera, sve dok se nisam oporavila od operacije, a onda sam jednostavno htjela nastaviti raditi ono što volim. Slučajni odlazak u banku u Delnice doveo me do prijateljice iz srednjoškolskih dana Nevene koja mi je sugerirala da Lokve nemaju nikakve ponude što se tiče nekakvih treninga, vježbi, programa, dok djevojka i žena u mjestu ima. To mi je dalo povoda za razmišljanje. Osim što mi je ubacila »bubu u uho«, prijateljica me uputila i na Đurđu Malnar i Tonija Štimca iz Općine Lokve. Oni su objeručke prihvatili moju ideju o otvaranju svojevrsnog sportskog centra u kojem bih održavala svoj program vježbi – od pilatesa, aero-workouta do kružnog treninga – i to u dvorani Doma kulture koji je u centru Lokava, »na ruku« svima, nastavlja svoju priču Sanja Rugaš ističući veliku zahvalnost Općini jer su je prihvatili iako je u njihovo mjesto doslovce banula kao »padobranac«.


Dvije grupe


– Prvi tjedan svi su programi bili besplatni kako bi se zainteresirani pronašli, shvatili što žele i žele li… I polako smo krenuli… Sada će uskoro biti mjesec dana rada Centra te mogu reći da sam zadovoljna s brojem od 28 aktivnih članica. Doduše, stroga sam, zagalamim i »stisnem« ih oko pravilnijeg držanja i leđa, ali sve je to za njihovo dobro. U grupi koja vježba utorkom i četvrtkom su »nabrijane« mlade žene koje se dođu ispuhati, predane su vježbanju i ono im dođe kao ispušni ventil. Na pilatesu su pak žene koje su godinama radile i oko kuće i teže fizičke poslove, stoga su vidljivi problemi s leđima, ali trudim se biti im dobar učitelj i pomoći im koliko god mogu i znam – kaže nam naša sugovornica koja zasad nema odgovora na pitanje »što dalje«.


Jednostavno kaže da živi u sadašnjosti.


– Svjesna sam da ne mogu živjeti samo od toga, ali to je za sada moja glavna ljubav. I na to sam fokusirana. Vidim veliki potencijal u Gorskom kotaru, čak sam razmišljala s ocem otvoriti hostel na ovom području, no vidjet ćemo što nosi sutra. U ovom trenutku radim što volim i uživam u tome, i to u Lokvama, zaključuje Rugaš.