Malinois klub "Kvarner"

“Agility vikend Mrkopalj”: Utrke pasa sportaša

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

U subotu od 9 sati do 18 sati na programu je natjecanje pasa Kup Mrkopalj, dok će se u nedjelju od 9 sati do 17 sati održavati 5. Kolo prvenstva Hrvatske u agilityju - sportu za pse



Brojni će ljubitelji pasa sa svojim ljubimcima ovog vikenda zasigurno pohrliti u Mrkopalj. Posebno oni čiji su ljubimci ujedno i “sportaši” jer se bave agilityijem.


Naime, na tamošnjem nogometnom igralištu će se u subotu i nedjelju održavati manifestacija “Agility vikend Mrkopalj”, što je organizira Malinois klub “Kvarner”.


U subotu od 9 sati do 18 sati na programu je natjecanje pasa Kup Mrkopalj, dok će se u nedjelju od 9 sati do 17 sati održavati 5. Kolo prvenstva Hrvatske u agilityju – sportu za pse.




Na natjecanja stižu psi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke, Estonije, Austrije.


Suština agilityja je u odgojnoj i sportskoj aktivnosti koja ima svrhu poboljšati prilagodbu psa njegovom okruženju, ističu u Malinois klubu “Kvarner”.


Na stazu za natjecanje se slaže što veći broj različitih prepreka koje svojim redoslijedom i položajem određuju njen stupanj težine.


Psi stazu trebaju prijeći u unaprijed određenom vremenu savladavajući prepreke po zadanom redoslijedu.


Četveronožni “sportaši” se natječu u tri kategorije: S (Small) – psi koji imaju manje od 35 cm u grebenu, M (Medium) – psi koji imaju 35 cm ili više, a manje od 43 cm u grebenu, L (Large) – psi koji imaju 43 cm ili više u grebenu.


O tome tko se bolje nosi s preprekama na stazi odlučivat će sutkinja iz Slovenije Anabella Kokalj.


Kako najavljuju iz Malinois kluba “Kvarner”, Mrkopalj kao i uvijek na zadivljujućoj visini od 850 m nadmorske visine osim dviju agility utrka nudi i opuštenu atmosferu s nezaobilaznom logorskom vatrom i grill partyjem, živom glazbom i još ponekom atrakcijom.