Zimski režim

Za posjet zatvorena Gornja jezera u NP Plitvička jezera

Marin Smolčić

Foto: M. SMOLČIĆ

Foto: M. SMOLČIĆ



PLITVIČKA JEZERA Zimski smiraj zahvatio je NP Plitvička jezera, ali samo djelomično. Zato su od sada pa do proljeća za obilaske zatvorena Gornja jezera. Razloge zatvaranja pojasnio nam je glasnogovornik ustanove Ognjen Borčić.


-Svake godine u ovo vrijeme za posjetitelje se zatvaraju Gornja jezera. Zbog leda i snijega, manje dinamike posjete, ali i radova na posjetiteljskoj infrastrukturi.


Tako je i Ulaz br. 2., popularno zvan Hladovina, zatvoren do proljeća naredne godine. Jocker nacionalnog parka su Donja jezera s Velikim slapom koja su stalno otvorena za posjet.




Zapravo za Veliki slap vrijedi obrnuta situacija: što je vrijeme hladnije, to je on ljepši prirodni artefakt i prava „meka“ za posjetitelje parka.


Svi posjetitelji koji imaju osigurane ulaznice za Hladovinu mogu ući u park na pomoćnom ulazu Flora, odnosno kod Stanice 2. Pri tome je moguće parkiranje kod hotela Plitvice i Bellevue, rekao nam je glasnogovornik Borčić.


Od ranije smo javljali kako su u tijeku  radovi na renoviranju nekoliko objekata na Ulazu br. 1. Na ovaj način smanjeni broj posjetitelja za NP Plitvička jezera ne znači i smanjenje obima poslova.