Provjere

U Lici zasad bez novih lažnih diploma, svaka provjera školu košta 150 do 250 kuna

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

 Za dobar dio naših nastavnika već su se vratile potvrde s njihovih fakulteta po kojima su te diplome pravovaljane i u redu, tako da do sada nismo imali niti jedan slučaj krovotvorenja diploma. Vjerujem da će tako biti i dalje, rekao nam je ravnatelj Strukovne škole Gospić prof. Ivan Orešković



GOSPIĆ U tijeku su provjere ispravnosti diploma u srednjim školama RH, što je naložilo resorno Ministarstvo. Jedina lažna diploma otkrivena na prostoru Ličko-senjske županije odnosila se na „profesoricu“ Gimnazije Gospić koja je godina predavala povijest. Provjerim njezine diplome na fakultetu u Zadru otkriveno je kako ta gospođa ondje nikada nije diplomirala.


Dok su posvuda u tijeku provjere diploma mi smo provjerili kakva je po tom pitanju situacija u Strukovnoj školi Gospić. Obje gospićke srednje škole nalaze se u istoj zgradi, a dijeli ih samo jedan kat. I za sada jedna lažna diploma. Ravnatelj Strukovne škole je prof. Ivan Štimac.


– Prema naredbi Ministarstva obrazovanja mi smo odmah pokrenuli provjere diploma svih naših profesora i predavača, njih ukupno 50. Za dobar dio naših nastavnika već su se vratile potvrde s njihovih fakulteta po kojima su te diplome pravovaljane i u redu, tako da do sada nismo imali niti jedan slučaj krovotvorenja diploma. Vjerujem da će tako biti i dalje, rekao nam je ravnatelj Strukovne škole Gospić prof. Ivan Orešković.




Doznajemo kako provjera diploma svaku školu, za svakog profesora, stoji između 150 i 250 kuna.