PP Grabovača Perušić

U Lici se gradi prva hobitska kuća, bit će identična onoj u mitskom ‘Međuzemlju’

Marin Smolčić

Hobitska kuća bit će pravo iznenađenje za mlađe generacije

Hobitska kuća bit će pravo iznenađenje za mlađe generacije



PERUŠIĆ Neumorna družina iz Pećinskog parka „Grabovača“ Perušić koristi svaki trenutak za nastavak brojnih započetih projekata i poslova.


Meteorološki varljiva lička jesen ipak im daje prostora da bi se radilo i na otvorenome. Ravnateljica PP „Grabovača“ Jelena Milković definirala nam je neke projekte koji su u završnim etapama realizacije.


– Na samom ulazu u PP „Grabovača“ završavamo radove na uređenju Malog vrta sa ljekovitim i jestivim biljem. Bit će to, prije svega, mjesto i način edukacije naših posjetitelja, prvenstveno mlađeg uzrasta.




Ipak smo uvjereni da će hobitska kuća biti hit i pravo iznenađenje za mlađe generacije. Gradimo je najviše vlastitim radom i idejama, u formi poput filmske verzije iz mitskog „Međuzemlja“ pa smo uvjereni da će to postati omiljeno mjesto za igru djece.


Ne želimo nikoga zapostaviti jer su u tijeku i radovi na budućem Senzoričkom parku namijenjenom djeci s posebnim potrebama. Sve ove radove i nove sadržaje realiziramo zahvaljujući projektima zaštite prirode Europske unije, agencije za mobilnost, ističe Jelena Milković.


Ono što zasebno valja istaknuti jest činjenica što dobar dio svih ovih projekata od ideje do realizacije provode zaposlenici ove ustanove.