Natječaj Ministarstva kulture

Opožarena zgrada trebala bi postati Kuća senjskih književnika

Dorotea Prpić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Radi se o financiranju nastavka radova započetih prošle godine koje je uz Grad Senj i Ministarstvo kulture pratilo s milijun kuna, a nakon uređenja, koje ukupno košta više od 9 milijuna kuna



SENJ – Ministarstvo kulture je objavilo rezultate natječaja kojima u 18 kategorija sufinancira programe u kulturi. Temeljem istog, Ministarstvo će u Senj tijekom ove godine uložiti 1,82 milijuna kuna.


Najveći iznos od 1,5 milijuna kuna uložit će se u obnovu opožarene zgrade koja bi nakon radova trebala imati namjenu Kuće senjskih književnika.


Radi se o financiranju nastavka radova započetih prošle godine koje je uz Grad Senj i Ministarstvo kulture pratilo s milijun kuna, a nakon uređenja, koje ukupno košta više od 9 milijuna kuna i koje će se provoditi u više godišnjih faza, Kuća senjskih književnika bit će i svojevrsno proširenje Gradskog muzeja Senj uz koji se objekt i nadovezuje.




Iznosom od 200 tisuća kuna Ministarstvo će pomoći Pučkom otvorenom učilištu M. C. Nehajeva Senj u nabavi novih stolica u Domu kulture, a Gradskoj knjižnici Senj odobreno je 40 tisuća kuna za nabavu novog knjižnog fonda. Osim toga, 80 tisuća kuna odobreno je Gradskom muzeju Senj za fumigaciju, odnosno uništavanje insekata u spomenicima kulture.