Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
23. listopada 2019.
Najbolji prosvjetari

OŠ "Jure Turić" Gospić i OŠ Lovinac opet u društvu najboljih

Foto: M. SMOLČIĆ
Foto: M. SMOLČIĆ
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 10:37 2019-10-03T10:37:12+02:00

GOSPIĆ/LOVINAC Hrvatska agencija za odgoj i obrazovanje izvršila je odabir 606 najboljih učitelja i stručnih suradnika u našim školama.

U drušvu najboljih je i petero Ličanki. One  svojom stručnošću, metodama i uzornim radom unapređuju nastavni proces poučavanja djece i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Ovim povodom će sutra, 4. listopada biti promovirane u zvanje mentora i savjetnika.

Na ovaj način u društvu najboljih našle su se četiri učiteljice iz OŠ „dr. Jure Turić“ i jedna iz OŠ Lovinac. Gospićku učiteljsku falangu čine i neke učiteljice koje su od ranije stekle ovaj status. Ravnatelj škole Ivica Radošević s ponosom ističe kako bi bio sretan da se istakne da ima sreću što radi sa toliko kvalitetnim kolektivom, a sada promovirane učiteljice su zapravo „prve među jednakima“. Ova škola ima 105 zaposlenih, od čega je 79 učitelja, 17 učitelja mentora i dva učitelja savjetnika, među kojima neki imaju ovaj status od ranije. 

Najmanja knjižnica na svijetu!

U društvu najboljih našla se i jedna učiteljica-knjižničarka iz OŠ Lovinac. To je Goranka Erega iz Gospića. Ova majka troje mališana svakoga dana putuje na posao i natrag doma skoro 70 km. Pola radnog vremena predaje engleski jezik, dok ostatak provodi radeći u školskoj knjižnici manjoj od osam metara četvornih. U Lovincu se šale na vlastiti račun i ističu kako ova knjižnica nosi epitet vjerojatno najmanje knjižnice u svijetu! Unatoč preksromnim gabaritima knjižnica je ipak mjesto koje rado posjećuju učenici i učiteljii. Jedini je problem što osim polica sa knjigama u nju može odjednom stati svega dvoje ili troje učenika. Ništa čudno kada se zna da je ta knjižnica do nedavno bila priručna ostava. Donacijom Ličko-senjske županije gradi se nova, neusporedivo veća knjižnica za koju u OŠ Lovinac  već sada ističu da će njima biti „najveća na svijetu“!

OŠ Lovinac trenutno ima 40 učenika i 20 ukupno zaposlenih. Njihova Goranka Erega će ovoga petka uoči svjetskog Dana učitelja u zagrebačkoj Sveučilišnoj knjižnici biti promovirana u zvanje stručni suradnik-mentor i na ovaj način dokazati kako se iskrenim odnosom prema poslu može postići maksimum i u vrlo malim sredinama poput Lovinca. Ovdje se valjda najbolje dokazuje stara istina da se za mnoge poslove jednostavno rodiš, odnosno ili si za to ili nisi!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.