Uloga HSS-a

O sudbini ličkog županijskog proračuna odlučivat će i Krešo Beljak?

Marin Smolčić

Zlatko Fumić

Zlatko Fumić



BRINJE Tekstovi nekoliko ličkih portala ovih su dana „zamutili vodu“ ionako nedefiniranih odnosa unutar Županijske skupštine Ličko-senjske županije. Podsjećamo kako se već po treći puta odgađa održavanje sjednice toga tijela na kojemu se treba raspravljati o Proračunu za 2019., što je i bio razlog ponovljenih izbora za skupštinu.


Dok jedni u svemu vide neodlučnost vrha HDZ-a da se konačno obračuna s neposlušnim županom Darkom Milinovićem ranije izbačenom iz stranke, drugi u odgađanju te sudbonosne sjednice vide nesnalaženje predsjednika Županijske skupštine i predsjednika ŽO HDZ-a Marijana Kustića. Pri tome su neki mediji isticali kako je došlo do „kupovine“ naklonosti HSS-a, kao koalicijskog partnera HDZ-u u Županijskoj skupštini. Na ovo je žestoko reagirao župnijski vijećnik i predsjednik ŽO HSS-a Zlatko Fumić, načelnik Općine Brinje.


-Svjedoci smo ponovnih pisanja laži i neistine pojedinih portala i novinara o nekoj „kupovini“ HSS-ovaca, odnosno HSS-ovih ruku što je apsolutna laž. Fumića i HSS-ove vijećnike se ne može kupiti ni sa čime, a još manje ucijeniti. Istina je da sam ja sa županom Milinovićem imao dobru suradnju i da sam rekao da je čovjek od riječi, ali mora se znati da sam ja u koaliciji s HDZ-om i da ja također držim do riječi i dok sam ja čelni čovjek HSS-a bit će onako kako odluči Glavni odbor HSS-a.




Moram napomenuti da nisam zadovoljan s HDZ-ovim kadroviranjem pojedinih upravitelja javnih poduzeća u općini Brinje. Smatram da nije u redu smijeniti upravitelja koji je bez ikakve mrlje u životu i radu te mu je ostalo još 6 mjeseci do mirovine. Također, nije u redu da nam dolaze upravitelji iz drugih sredina, a imamo inženjere šumarstva i u našoj brinjskoj Šumariji koji su zaposleni dugi niz godina i protiv takvih stvari ću se uvijek boriti. Ne može Brinje i Brinjake zastupati i voljeti nitko bolje nego čovjek koji je i sam Brinjak.


Moram spomenuti kako je dr. Milinović u jednom javnom nastupu rekao da ja gledam osobne interese, što također nije točno jer ja prije svega gledam interes i prosperitet općine Brinje i svojih sugrađana. Oni su mi dali glas i povjerenje da ih zastupam.


Također, nije u redu ni od župana Milinovića da ne potpiše ugovor u Ministarstvu regionalnog razvoja za adaptaciju krovišta na zgradi Doma zdravlja u Brinju jer se „vadi“ na to da nema donesen proračun i time ucjenjuje ako sam mu rekao da će Općina Brinje preuzeti sufinanciranje na sebe ako se ne donese proračun jer bi bilo šteta da propadne 250.000 kn. Kao što sam rekao, nećemo pasti pod ničije ucjene i pritiske nego ćemo nastaviti na razvoju i prosperitetu općine Brinje i cijele Ličko-senjske županije, istaknuo je u svojem priopćenju Zlatko Fumić.


Što se tiče skorog glasanja o Proračunu, Fumić napominje kako to ovisi o dva faktora: bit će onako kakvu odluku donese Glavni odbor HSS-a i shodno dogovoru s predsjednikom HDZ-a ŽO Ličko-senjske županije Marjanom Kustićem.