Loš rezultat

Nakon izbornog debakla i dalje status quo u ličko – senjskom SDP-u

P. N.

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Nakon što s izbornim rezultatom od 4,12 posto SDP po prvi puta nije uspio prijeći izborni prag i dobiti predstavnike u budućem sazivu Županijske skupštine Ličko-senjske županije, dosadašnji predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski dao je neopozivu ostavku na tu dužnost. Prošloga tjedna sastalo se predsjedništvo SDP-a i imenovalo dvojicu zamjenika. To su Vlado Orešković iz Perušića i Krešo Čulinović iz Plitvičkih Jezera.


Obojica zamjenika su okorjeli SDP-ovci, aktivni u stranci već dulji niz godina. Na upit o datumu unutarstranačkih izbora za novo vodstvo ŽO SDP-a Vlado Orešković je rekao:


– Očekujemo da će se narednog tjedna sastati predsjedništvo stranke kako bismo definirali datum održavanja unutarstranačkih izbora i imenovali povjerenika za Ličko-senjsku županiju. Vjerujem da će se to odrediti na način da se istoga dana održe i izbori za vodstvo GO SDP-a Gospić čiji je povjerenik Krešo Benković. Sve se ovo događa u statutarnim rokovima




Svi sugovornici su uvjereni kako je pred SDP-om na ovim prostorima još puno rada i vjerojatno boljih rezultata. Iz stranke su još ranije isključeni neki članovi koji su „zaslužni“ za loš imidž stranke.


Drugi, oni labilniji, su se svojim (ne)radom ugledali na predsjednika SDP-a Davora Bernardića, pri čemu je kolateralna žrtva postao sada već bivši predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski. Političke vode ličko-senjske ljevice pomalo je „zamutila“ i Dalija Orešković sa svojim START-om kada je tijekom svojega prvog (i zadnjeg) boravka u Lici oko sebe okupila i manji dio sadašnjih i bivših SDP-ovaca.