BEZ POSLJEDICA

Hodočasnici iz Gospićko-senjske biskupije bili na hodočašću u Italiji, jedan obolio, ali ne od koronavirusa

Marin Smolčić

Ubrzo smo dobili potvrdu o negativnom nalazu i pacijent je upućen na kućnu njegu jer je riječ o običnoj prehladi. Dakle, nema mjesta panici jer svakako nije riječ o koronavirusu, potvrdio je dr. Stanić



GOSPIĆ – Nakon pet dana okončano je  hodočašće Gospićko-senjske biskupije Rimu i Italiji.


Na audijenciji kod pape bili su tom prigodom biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić i njegov kancelar vlč. Mišel Grgurić koji ističe kako je  to bilo izuzetno iskustvo, događaj koji se s ničim ne može mjeriti.– Osim audijencije kod Svetog oca pape Franje pohodili smo i Padovu, svetište našeg sv. Bogdana Leopolda Mandića.

Završnu misu na koncu hodočašća predslavili smo zajedno u  suslavlju sa još 11 svećenika i jednim đakona, dok je liturgijskom glazbom misu animirao preč. Josip Šimatović.


Ovo hodočašće svakog vjernika ispunjava srećom i mirom, pri čemu su s nama sudjelovali vjernici iz cijele Gospićko-senjske biskupije, rekao nam je kancelar vlč. Mišel Grgurić.




Na hodočašće se uputilo 130 vjernika iz cijele Gospićko-senjske biskupije. Po dolasku kući jedan od njih požalio se na simptome slične gripi. 


Ubrzo se Likom  proširila vijest po kojoj je jedan vjernik po povratku sa hodoćašća iz Rima pokazivao znakove oboljenja simptomatične za opasni koronavirus.


Savjesni građanin, koji inače živi u okolici Gospića, odmah se javio u Zavod za javno zdravstvo u Gospiću. Više o svemu rekao nam je voditelj Odjela epidemiologije dr. Ivan Stanić.


– Od pacijenta smo odmah uzeli bris grla koji je hitno poslan  na  analizu u Zagreb.


Ubrzo smo dobili potvrdu o negativnom nalazu i pacijent je upućen na kućnu njegu jer je riječ o običnoj prehladi. Dakle, nema mjesta panici jer svakako nije riječ o koronavirusu, potvrdio nam je dr. Stanić.