Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2n
Sutra: 9° 9° 2n
13. studenoga 2019.
Proglašenja pobjednika

ZAVRŠENA 11. IZLOŽBA KAMELIJA Antoniji Cvetković prva nagrada za najljepši cvijet

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2019. u 20:52 2019-04-14T20:52:00+02:00

OPATIJA Proglašenjem pobjednika u nekoliko kategorija, zahvaljujući čak 2.300 ispunjenih glasačkih listića, u Opatiji je večeras završena 11. izložba kamelija, izvrsno prihvaćena manifestacija u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija. U Umjetničkom paviljonu »Juraj Šporer« prva nagrada za najljepši živi cvijet pripala je Antoniji Cvetković, drugu nagradu dobila je Ivana Klovar, a treću Darko Kumičić. Najljepši cvijet na izloženoj fotografiji imala je Marija Sertić, na drugom je mjestu Nives Bolješić, a na trećem Dolores Kurti. Najljepši grm kamelije ima Marija Benko, drugi je Todor Marčetić, a treća Denis Pavalec.

Kao i svake godine, nagrađivali su se i likovni radovi djece osnovnoškolskog uzrasta te su u kategoriji od prvog do četvrtog razreda najviše uspjeha imali prvonagrađena Leona Fatović, druga je Eva Cvek, a treća Lara Staničić. Među učenicima starijih razreda, najbolji likovni rad imao je Ivan Facan, druga je Mila Car, a treća Korina Puž. Najbolji literarni rad imala je učenica četvrtog razreda Mareta Štetić, druga je Paola Janjetić, a treći Gai Facan.

Zahvalivši svima na trudu i angažmanu, Katica Dražić, predsjednica Udruge ljubitelja kamelija, istaknula je da ovakav odaziv izlagača i posjetitelja daje poticaj da izložba iduće godine bude još sadržajnija, na veselje svih ljubitelja ovog divnog cvijeta.

Članovima Udruge ljubitelja kamelija na još jednoj uspješnoj izložbi zahvalio je i zamjenik gradonačelnika Opatije, Emil Priskić.

o144am3

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.