Oduševljenje Hrvatskom

Vjenčanja na plažama sve su veći hit, a kamere Pro Siebena u tu svrhu promoviraju – Kvarner

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Opatijski restoran Vila Ariston dio je glamuroznog projekta u kojem će članovi ekipe popularne njemačke TV postaje približiti ljepote Kvarnera mladim njemačkim parovima



OPATIJA Rijeka, Opatija i općenito Kvarner su nas oduševili. Rivijera nas podsjeća na Španjolsku i Portugal. Nismo bili nikada ranije u Hrvatskoj, a prvi dojam nam je odličan. Prekrasno je. Doista nam se sviđa, more je kristalno čisto i vjerujemo da bi kvarnersko područje moglo biti jako zanimljivo njemačkim mladencima za organizaciju vjenčanja. Kada se u Njemačkoj planiraju vjenčanja, mnogima je želja organizirati svoj poseban dan negdje na moru, a Opatija i okolica su nama zapravo vrlo blizu i nakon kraćeg leta avionom, može se, bez puno stresa doputovati.


Vjenčanja na plažama su popularna, no dio klijentele se boji predugačkoga leta avionom koji je potreban primjerice da bi se otišlo na Mallorcu, pa je i s te strane Kvarner odlično rješenje, ispričala je jučer njemačka TV producentica Dana Weise u Opatiji, u Restoranu Villi Ariston gdje je ekipa njemačkog televizijskog kanala Pro Sieben snimala materijal za emisiju 24/7 Croatia. Pred TV gledateljima u Njemačkoj će se epizode s Kvarnera naći tijekom kolovoza i to pet dana za redom u trajanju od deset minuta. Bit će to ujedno i vrlo lijepa promocija Rijeke, Opatije i kvarnerskog otočića San Marino, tri lokacije na kojima je tijekom dva dana sniman materijal.



Kamere Pro Sieben TV postaje tijekom dva dana pratile su aktere poput »big brothera« – snimajući svojevrstan reality show u kojemu njemački par dolazi u Hrvatsku i bira destinaciju za svoje idealno vjenčanje i sve prateće usluge po modelu »ključ u ruke«. Dakle – njihov je posao tek uzeti kofer sa stvarima i doputovati, a za sve detalje će se pobrinuti mlada kvarnerska ekipa s partnerima, pa su tako kadrovi za emisiju snimani i u riječkim buticima  Volo Libero i Gentleman shop Rijeka, te su se u priču o vjenčanjima uz ostale uključili i Andrea Terzi i Damir Matešković iz tih butika.





No, ekipa s poznate njemačke TV postaje nije odabrala Kvarner slučajno, već iza svega stoje dvije mlade i sposobne poduzetnice iz Rijeke, Ana Kola Udvardi i Andrea Matić iz agencije Wedding2Book. Ušle su u posao kompletne organizacije vjenčanja kako bi promovirale Kvarner kao jednu od najljepših destinacija u Hrvatskoj za parove koji se odluče izreći svoje sudbonosno »da«.


– Osim što se bavimo organizacijom vjenčanja, u vlasništvu imamo i platformu koja se zove Wedding2Book, a koja je namijenjena prvenstveno parovima koji planiraju vjenčanje i uz koju smo napravili iskorak na hrvatskome tržištu. Pojednostavljeno, to je slično facebooku, uz »on line« pristup. U pet mjeseci postojanja već imamo registrirano 400 aktivnih parova. Stoga smo platformu redizajnirali i odlučili ići prema inozemnom tržištu. Uspostavili smo suradnju s najjačom njemačkom tvrtkom koja se bavi ovim poslom i upoznali jednu Hrvaticu koja vodi dvije njemačke regije i tako je sve krenulo. Kvarner je prekrasan i nama je on broj jedan, pa to želimo prezentirati svim parovima -otkrile su riječke poduzetnice.