Talijanske pjesme

Večer kancona u kinu Sloboda: Lovranski koncert Davida Danijelea u stilu Sanrema

Radovan Trinajstić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



LOVRAN Subotnji koncert najljepših talijanskih pjesama opatijskoga glazbenika Davida Danijela pod nazivom »E penso a te« zadovoljio je brojnu publiku novouređenog kina Sloboda u Lovranu. Kako bi se lovranski koncert donekle približio vremenu kada je započeo Sanremo sa svojim glazbenim festivalima i vječno prepoznatljivim zabavnim pjesmama, stolice partera kinodvorane zamijenili su veliki okrugli stolovi sa svijećnjacima, podsjećajući publiku na prve godine Sanrema.


Ovaj novi i neuobičajeni ugođaj za jedan solistički koncert, koliko je za mnoge bio u početku iznenađenje, kasnije se potvrdio kao vrlo prihvatljiv i ugodan spoj publike i izvođača. Glazbeno nadahnuti trenuci koje je Danijel podario publici često su bili popraćeni spontanim pjevanjem i aplauzima. Kroz kroncert su osvježena sjećanja na najljepše talijanske kancone posvećene ljubavi. Koncert je završio posebnim dodatkom za publiku spletom »Canzone di una volta«.


– Koncertom i odazivom publike u potpunosti smo zadovoljni. Lovranski koncert na najbolji je način potvrdio kako se može prezentirati i širiti talijanska kultura kroz glazbu. Dio je to većeg projekta koji smo započeli na području naše županije. Nakon što je David Danijel u ožujku održao sličan koncert u Rijeci i danas u Lovranu, u planu su slični koncerti iduće godine i na Cresu i Lošinju – rekla nam je Melita Sciucca, predsjednica Vijeća talijanske manjine PGŽ-a.Održavanje lovranskog koncerta uspješno su organizirali Vijeće talijanske manjine PGŽ-a u suradnji s generalnim konzulom Republike Italije u Rijeci, a organizacijsku potporu pružili su Općina Lovran i Zajednica Talijana Lovran.