Tijekom deset dana Beč je postao gastronomsko središte svijeta. Hrvatsku u Beču prezentira opatijski chef Damir Perman koji će pripremati kvarnerske specijalitete
OPATIJA Tijekom desetak idućih dana Beč će biti gastronomsko središte svijeta jer je tamo upravo započeo susret šest vrhunskih kuhara iz šest zemalja. Na manifestaciji koja je započela 23. svibnja i trajat će do 1. lipnja, šest izabranih hotela s pet zvjezdica i vrhunskih restorana imat će ulogu gastronomskih ambasadora šest zemalja sudionica.
Svaki vrhunski kuhar ima svoju vlastitu pozornicu prilagođenu njemu i zemlji iz koje dolazi, a na kojoj će imati priliku predstaviti svoje kreacije. Hrvatsku u Beču predstavlja opatijski chef Damir Perman, iskusni kuhar, kojem ovo nije prvi takav zadatak – javili su iz Turističke zajednice Grada Opatije.
Kvarnerski specijaliteti
Naime, Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s Veleposlanstvom RH u Beču, te Echo Event, organizatorima festivala Wienissimo, dogovorila je sudjelovanje Hrvatske na način da će chef Damir Perman, inače profesor u Ugostiteljskoj školi Opatija, pripremati kvarnerske specijalitete. Na meniju će se naći vrhunske autohtone namirnice poput kvarnerskog škampa, divljih šparoga, brancina, janjetine, te lovranskih trešanja, što će svakako privući pažnju ljubitelja gastronomskih delicija.
Gourmet priča
TZG Opatija kroz svoje sudjelovanje na festivalu će predstaviti dio bogate gastronomske ponude Opatije i Hrvatske i još jednom pokazati zašto je Opatija vodeća hrvatska gastronomska destinacija. Usporedno s festivalom Wienissimo, u Opatiji je u tijeku manifestacija Gourmet priča Opatijske rivijere u koju je uključeno više od 40 restorana i konoba. Posjetitelji Opatije utorkom mogu kušati Kvarnerski menu po cijeni od 100 kuna, a četvrtkom raskošne i kreativne Gourmet menije bazirane na autohtonim namirnicama.
– Austrijski gosti su jedni od najbrojnijih posjetitelja Opatije, te uvijek rado iskoristimo svaku priliku za promociju na austrijskom tržištu. Mogućnost da Opatiju predstavimo kao gastronomsku destinaciju će nam svakako pomoći da privučemo goste, kojima upoznavanje gastronomske ponude postaje motiv za putovanje – istaknuo je Goran Pavlović iz Turističke zajednice grada Opatija.