Nakon dva desetljeća

Sinoć i službeno otvoreno lovransko kino Sloboda: Novi početak uz “Star Wars”

Marina Kirigin

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Edi Žigulić dobio je zahvalnicu kao posljednji aktivni kinooperater prije zadnje obnove kina u Lovranu



LOVRAN Uz film »Star Wars«, sinoć je ponovno, nakon dva desetljeća započeo rad lovranskog kina »Sloboda«. Obnovljeno kino i filmska projekcija privukli su velik broj gledatelja, a bila je to prilika i da se načelnik Općine Lovran Alan Sanković zahvali onima koji su ugradili dio sebe u prostor ovog stoljeće starog objekta.


Zahvalnicu za angažman prilikom posljednje obnove objekta primio je direktor općinske tvrtke »Stubica« Branko Stošić, tvrtke koja će i nadalje upravljati lovranskim kinom.


Edi Žigulić dobio je zahvalnicu kao posljednji aktivni kinooperater prije zadnje obnove, a posthumno je dodijeljena zahvalnica i ocu i sinu Rodolfu i Rodolfu Rudiju Gasparinichu, kinooperaterima koji su prenijeli posao Ediju Žiguliću. Zahvalnica je uručena i Ani Zuljani, dugogodišnjoj biljetarki.




Inače, prva, jučerašnja kino projekcija u renoviranom objektu bila je besplatna, a tko nije stigao na predstavu popularnog filma jučer, to može učiniti večeras, u petak, kada je ulaz također, u znak dobrodošlice u novo lovransko kino – slobodan. Početak prikazivanja filma zakazan je za 19.30 sati.