Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Obavijest

STIŽU EKSTREMNI VREMENSKI UVJETI Podsjetnik kako zaštititi instalacije od smrzavanja

STIŽU EKSTREMNI VREMENSKI UVJETI Podsjetnik kako zaštititi instalacije od smrzavanja
STIŽU EKSTREMNI VREMENSKI UVJETI Podsjetnik kako zaštititi instalacije od smrzavanja
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2018. u 17:04 2018-02-21T17:04:30+01:00

OPATIJA – Zbog najavljenih niskih temperatura, pa čak i mogućeg snijega, iz Liburnijski voda poslali su obavijest u kojoj podsjećaju korisnike i potrošače vode na radnje koja valja poduzeti kada se najavljuju ekstremni zimski uvjeti, koji se predviđaju narednih dana na Liburniji, posebice od petka do nedjelje.

– S obzirom na najave jačeg višednevnog zahlađenja, obavještavamo cijenjene potrošače da zaštite svoje izložene instalacije vode od smrzavanja. Prvenstveno se to odnosi na instalacije u oknima vodovodnih priključaka, a zatim na vanjske špine i cijevi, te one u negrijanim prostorijama kao što su podrumi, konobe i slično.

Ukoliko je moguće, najbolje je isprazniti instalacije od vode, a to se posebno odnosi na kuće i stanove u kojima se ne živi, a gdje su znale puknuti i wc školjke u koje se može dodati antifriza. Vodomjerna okna je najbolje zaštiti izolacijskim materijalima (stiropor i slično) po zidovima okna, a oko vodomjera i ventila postaviti vreću napunjenu sa lišćem ili usitnjenim izolacijskim materijalom. Instalacije, odnosno cijevi se mogu zaštititi specijalnim omotačima za cijevi (izolacija za cijevi) ili omatanjem izolacijskih materijala oko cijevi (filc i slično) – stoji u obavijesti rukovoditelja Radne jedinice Vodoopskrba i odvodnja, Dean Doričić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.